Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Basketboliste Krēsliņa karjeru turpinās Beļģijas komandā Castors Braine

Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētāja Kate Krēsliņa karjeru turpinās Beļģijas čempionvienībā Castors Braine, vēsta kluba mājaslapā publicētais ieraksts.

Portāls vēsta, ka septiņkārtējā Beļģijas čempione panākusi vienošanos ar Krēsliņu un arī francūzieti Minu Turē.

Krēsliņa pagājušajā sezonā Latvijas čempionvienības TTT Rīga sastāvā FIBA Eirolīgas 13 spēlēs vidēji izcēlās ar 9,8 punktiem un 2,5 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Douglas Baltijas Basketbola līgā (BBL) viņai 16 spēlēs caurmērā izdevās gūt 14,1 punktu, izcīnīt 2,8 atlēkušās bumbas un atdot 2,9 rezultatīvas piespēles.

Zīmīgi, ka šajā sezonā Eirolīgas A grupā Krēsliņas iepriekš pārstāvētā TTT Rīga divreiz tikās ar Beļģijas komandu, uzvaras dalot uz pusēm. Viesos rīdzinieces piekāpās ar 71:76, bet Rīgā izdevās svinēt uzvaru ar 81:62. Izbraukuma mačā Krēsliņa savas jaunās komandas grozā sameta 12 punktus.

TTT Rīga izslēgšanas spēlēs neiekļuva, bet Beļģijas komanda tika līdz ceturtdaļfinālam. Turnīru neizdevās izspēlēt līdz galam, jo koronavīrusa dēļ priekšlaicīgi tika pārtraukta sezona.

Iepriekš Beļģijas komandā spēlējušas arī Ance Aizsila, Dita Rozenberga, Anete Šteinberga, Zane Eglīte un Anita Teilāne. Tāpat komandu savulaik ar pārtraukumiem vadīja Latvijas speciālists Ainars Zvirgzdiņš.

Krēlsiņa TTT Rīga komandu pirmo reizi pārstāvēja 2015.gada sezonā, Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā 29 spēlēs vidēji 27 minūtēs gūstot 11,7 punktus, izcīnot 3,4 atlēkušās bumbas, veicot 3,1 piespēli un pārķerot 1,6 bumbas. 2015.gadā viņa kļuva par Latvijas čempioni, kā arī Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta uzvarētāju.

No 2015. līdz 2017.gadam Krēsliņa studēja Fordhemas Universitātē, Ņujorkā, apgūstot psiholoģiju un vizuālo mākslu.

Pirms pievienošanās TTT Rīga komandai viņa pārstāvēja RSU/Merks vienību.

Krēsliņa ir viena no 12 basketbolistēm, kura Latvijas valstsvienības sastāvā 2017.gada vasarā pirmo reizi vēsturē kvalificējās Pasaules kausa izcīņai, kas norisinājās 2018.gadā Spānijā. Krēsliņa izlasē debitēja 2014.gadā, līdz šim 48 spēlēs gūstot 214 punktus.

Tāpat Krēsliņa no 2011. līdz 2016.gadam piedalījās sešos Eiropas jaunatnes čempionātos. Viņa palīdzēja U-16 un U-20 izlasēm atgriezties A divīzijā, kā arī izcīnīja piekto un septīto vietu Eiropas U-20 čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi