Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Basketbolistēm jāceļas pēdējai kaujai

Lai cerētu uz veiksmes palīdzību, vispirms darbiņš jāpaveic pašām. Izšķirošais cēliens 2013. gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāta kvalifikācijas turnīra E grupā sāksies trešdien Rīgā un Latinā. Lai jau trešdien iegūtu ceļazīmi uz finālturnīru Francijā, Latvijas komandai jāuzvar Somija un jācer uz Itālijas panākumu spēlē ar Grieķiju. Spēle Arēnā Rīga sāksies pulksten 19.30 (tiešraide LTV7).

Latvijas valstsvienībai spēle pret Somiju būs pēdējā šajā kvalifikācijas ciklā, bet konkurentes sestdien savā starpā aizvadīs vēl pa cīņai. Pirmā riņķa spēlē Aigara Neripa vadītā komanda Somijā piedzīvoja klupienu (62:65), kura dēļ šobrīd uz izredzēm kvalificēties finālturnīram nu jāraugās ar bažām, kaut arī galvenās konkurentes itālietes un grieķietes summā ir uzvarētas. Pieļaujot iespēju, ka var nākties paļauties arī uz Somijas izlases uzvaru pēdējā kārtā pār Itāliju (tas būs nepieciešams, ja Grieķija rīt uzvarēs Itālijā), somietes jāuzvar ar vismaz četru punktu pārsvaru. Finālturnīrā spēlēs divas spēcīgākās grupas komandas, bet pārējām izredzes būs zudušas - šoreiz nebūs arī papildu kvalifikācijas, kas iepriekš bija pēdējais salmiņš netikušajām vienībām.

Pēc iepriekšējā kārtā Grieķijā piedzīvotā zaudējuma izlases galvenais treneris Aigars Nerips pauda pārliecību, ka, uzvarot Somiju Rīgā, Latvija tiks uz finālturnīru. Tiesa, arī šis uzdevums nebūt nav vienkāršs, jo Somijas trumpji ir gana spēcīgi, lai vēlreiz radītu problēmas Latvijas izlases aizsardzībai. Pirmām kārtām gan esot jādomā par savas spēles pilnveidošanu - nedrīkstam zaudēt cīņā par atlēkušajām bumbām un pieļaut nevajadzīgas kļūdas aizsardzībā.

Itālijas un Grieķijas divcīņa sāksies, kad spēle Rīgā jau būs beigusies. Vietu finālturnīrā vēl nav nodrošinājusi arī Itālija, kurai, zaudējot Grieķijai, pēdējā kārtā izbraukumā noteikti būs jāuzvar Somija, tāpēc nevajadzētu būt bažām par sāncenšu nepietiekamu noskaņošanos spēlei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

E grupas kopvērtējums

1.Itālija 5-1
2.Latvija 4-3
3.Grieķija 4-2
4.Somija 3-3

5.Luksemburga 0-7

fibaeurope.com dati

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi