Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Francija šokē spāņus un negaidīti sasniedz FIBA Pasaules kausa pusfinālu; tiksies ar serbiem

Serbijas vīriešu basketbola izlase trešdien Spānijā atkārtoja savu pirms četriem gadiem iespēto panākumu, sasniedzot Pasaules kausa izcīņas pusfinālu. To pašu vēlāk paveica arī Francija, pēc 60 gadu pārtraukuma sasniedzot pasaules labāko četrinieku. Abas piektdien pusfinālā tiksies savā starpā, bet jau šovakar par vietu finālā sacentīsies Lietuva un ASV.

Aizvadītajā ceturtdaļfināla spēlē Serbijas valstsvienība ar rezultātu 84:56 (21:17, 16:15, 29:12, 18:12) pārspēja Brazīliju.Pirmajā ceturtdaļā iniciatīva piederēja Serbijas izlasei, kas iekrāja piecu punktu pārsvaru, bet pirmās desmit cīņas minūtes noslēdza ar četru punktu handikapu. Otrajā ceturtdaļā Brazīlijas izlase pēc 9:0 izrāviena atgriezās vadībā, tomēr puslaika beigas sekmīgāk aizvadīja serbi, atgūstot piecu punktu pārsvaru. Lūzumu Serbijas izlase panāca trešajā ceturtdaļā, kad guva 29 punktus, veica 12:2 izrāvienu un pirms noslēdzošās ceturtdaļas tika pie 22 punktu handikapa. Tajā serbi notikumus laukumā pārliecinoši kontrolēja, izcīnot drošu uzvaru.Milošs Teodosičs uzvarētāju labā guva 23 punktus, bet 12 punktus iekrāja Bogdans Bogdanovičs. Tikmēr Brazīlijas komandā rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Andersons Varežau.Serbijas basketbolisti 1998. un 2002.gadā kļuva par pasaules čempioniem, pēc tam 2006.gadā ierindojās vien 11.vietā, bet pirms četriem gadiem izcīnīja ceturto pozīciju.Tikmēr Francija 65:52 šokēja mājiniekus spāņus, kuri pirms šīs spēles bija izteiktu favorītu lomā. Spēli Francijas izlase sāka ar astoņiem pēc kārtas gūtiem punktiem, tomēr pārsvaru ātri izsēja, jo Spānija atbildēja ar 10:0 izrāvienu. Francija bija priekšā pēc pirmā puslaika (35:28), taču turpinājumā spāņi nospēlēja nedaudz sekmīgāk un pirms izšķirošās desmitminūtes bija vadībā ar +1 (43:42). Pēdējā ceturtdaļā Francija veica izšķirošo izrāvienu, panākot 55:50, bet mača pēdējā minūte bija Tomā Ertela benefice - tālmetiens un vairāki precīzi sodiņi nodrošināja Francijai vēsturisku panākumu.

Francijas izlases visu laiku labākais sasniegums pasaules meistarsacīkstēs bijusi ceturtā vieta 1954.gadā, bet pēc tam divas reizes izdevies ierindoties piektajā vietā, ieskaitot 2006.gada turnīru.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 15 punktiem bija Boriss Diāvs, bet 13 punkti un vēl 4 rezultatīvas piespēles Hertelam. Spāņus neglāba pat veterānu Po Gazola 17 un Huana Karlosa Navarro 10 punkti. Turnīra rīkotāji nu palikuši bez iespējas cīnīties par godalgām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi