Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Latvijas basketbolistes piekāpjas zviedrietēm pēdējā pārbaudes spēlē

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība savā pēdējā, astotajā, pārbaudes spēlē pirms 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra piektdien ar rezultātu 65:68 (23:20, 14:14, 15:20, 13:11) piekāpās Zviedrijas izlasei.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 14 gūtajiem punktiem bija Ieva Krastiņa, ar 13 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Aija Putniņa, bet Kristīnes Kārkliņas rēķinā bija desmit punkti, astoņas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles.

Latvijas izlasē pirmo spēli šovasar aizvadīja Zane Tamane, kura atlabusi no traumas. Viņa atzīmējās ar trijiem punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

Spēles sākumā ciešā un agresīvā zviedru spēlētāju darbība nespēja apturēt Latvijas uzbrukumu, bet straujāku rezultāta atrāvienu traucēja panākt kļūdas bumbas iespēlēs garajām spēlētājām. Tāpēc pēc pirmajām desmit minūtēm rezultāts bija tikai 23:20.

Otrajā ceturtdaļā pieci Krastiņas punkti pēc kārtas, Tamanes trāpījums un rezultatīvā Putniņas spēle deva Latvijai desmit punktu pārsvaru 32:22. Tālāk sekoja neveiksmīgi uzbrukumu noslēgumi un to izmantoja zviedrietes, atbildot ar 10:2 izrāvienu. Galotnē Latvija atguvās, taču Zviedrija precīzi noslēdza pēdējo uzbrumumu un starpība saruka līdz trīs punktiem 37:34.

Trešajā ceturtdaļā Latvijas uzbrukumam pietrūka asuma, vairākas izspēles pārtrauca kļūdas. Piecu minūšu laikā punktus guva tikai Putniņa, savukārt Zviedrija veica izrāvienu 8:2. Pretinieču ofensīvu apturēja Kārkliņas enerģiskā darbība, atzīmējoties ar septiņiem punktiem un rezultatīvu bumbas piespēli ātrajā uzbrukumā Lienei Jansonei. Ceturtdaļas izskaņā atkal pārliecinošāk izskatījās zviedrietes, iegūstot piecu punktu pārsvaru 57:52.

Ceturtā ceturtdaļa sākās haotiski, tiesnešiem fiksējot nostaigātas epizodes un abām komandām zaudējot bumbu. Pirmās apjukumu pārvarēja Latvijas basketbolistes, pēc Sabīnes Niedolas metiena un Krastiņas piespēles Putniņai izlīdzinot rezultātu 59:59. Krastiņas tālmetiens ceturtdaļas sestajā minūtē deva Latvijas izlasei vadību, taču nākamos piecus punktus guva zviedrietes un laukumā turpinājās spraiga cīņa. Otrais Krastiņas tālmetiens atkārtoti izvirzīja vadībā Latviju, bet pretinieces vēlreiz atspēlējās. Pēdējās sekundēs pēc haotiskiem uzbrukumiem Zviedrijas izlase panāca trīs punktu pārsvaru. Pēdējam uzbrukumam Latvijai palika 2,6 sekundes, tomēr Krastiņas metienam ceļā stājās sāncense un raidījums nebija precīzs.

Kā ziņots, Lietuvā notiekošā pārbaudes turnīra pirmajā mačā trešdien Latvija ar 62:64 piekāpās Lietuvai, bet ceturtdien vēl vienā saspringtā cīņā ar 63:68 zaudēja spēcīgajai Spānijas valstsvienībai.

No 12.jūnija līdz 11.jūlijam Latvijas komanda ar Itālijas, Grieķijas, Somijas un Luksemburgas izlasēm cīnīsies par divām ceļazīmēm uz 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīru, kas notiks Francijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balceram potītes lūzums Šveices hokeja līgas mačā

Cīrihes "Lions" Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien Šveices hokeja līgas (NL) spēlē ir lauzis potīti un nespēlēs līdz gadu mijai, sestdien savā interneta mājaslapā paziņoja klubs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi