Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijas basketbolistes sāk gatavošanos Eiropas čempionātam

Trešdien, 1.maijā Latvijas sieviešu valstsvienība aizvadīja pirmo oficiālo koptreniņu, sākot gatavoties Eiropas čempionāta finālturnīram. Eiropas čempionātā Francijas pilsētas Anžēras priekšpilsētā Trelazē Latvijas komanda 15.jūnijā spēlēs ar Francijas izlasi, 16.jūnijā ar Lielbritānijas komandu, 17.jūnijā ar Serbijas izlasi. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām, informē Latvijas Basketbola federācija (LBS).

Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins atgādināja, ka sieviešu valstsvienība Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs sesto reizi, turklāt piekto reizi pēc kārtas. Četras reizes spēlēts ceturtdaļfinālā.Šogad orientieris ir pirmais piecnieks un ceļazīme uz pasaules čempionātu. Taču uz to jāiet soli pa solim – vispirms ārā no grupas, tad – jāiekļūst ceturtdaļfinālā utt. „Paaudžu maiņa sportā ir dabīgs process. Protams, valstsvienības ilggadējām līderēm sarīkosim pienācīgu godināšanu, bet tagad uzmanības centrā ir pašreizējais komandas modelis. Jaunajām spēlētājām pagaidām nav tik skaļu vārdu, taču ir enerģija, azarts un potenciāls. Paldies Latvijas klubiem SK Cēsis, TTT Rīga un RTU/Merks, kas sagatavojuši spēlētājas izlasei."

Valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips informēja par sagatavošanās procesā grafiku un pārbaudes spēlēm, kā arī uzsvēra, ka ļoti svarīgi būs nodrošināt tikpat labu mikroklimatu, cik pērn. "Ar pieredzējušajām basketbolistēm bija vairākas sarunas un cienīsim viņu lēmumu. Pateiksim paldies, bet tagad jāpievēršas jaunajam komandas modelim, kuram ir laiks sevi parādīt." 

No 22 valstsvienības kandidātu sarakstā iekļautajām basketbolistēm pirmajā treniņā ierindā bija 15, ieskaitot RTU/Merks pārstāvi Lauru Auderi, kura ar veiksmīgu sniegumu LSBL izslēgšanas turnīrā nopelnījusi uzaicinājumu izmēģināt spēkus valstsvienībā (citai RTU/Merks līderei Dainai Lazdeniecei iespēju neļauj izmantot savainojums). Saaukstēšanās dēļ  tikai nedēļas beigās treniņos iesaistīsies Sabīne Niedola un Rūta Veidere.

Vairākas spēlētājas, kurām bijusi liela slodze LSBL finālsērijā, pagaidām darbosies individuālā režīmā.

Divas spēlētājas turpina čempionu titulu savu ārzemju komandu sastāvos. Anetes Horelikas komanda Nīderlandē sērijā līdz četrām uzvarām pagaidām zaudē ar 1:2, sērija beigsies ne agrāk kā 4.maijā un ne vēlāk kā 11.maijā. Elīnas Babkinas komanda Čehijā sērijā līdz trim uzvarām ir vadībā ar 2-1, ceturtā spēle 2.maijā, nepieciešamības gadījumā piektā – 4.maijā. 

No trim kandidātu sarakstā iekļautajām amerikānietēm pirmā Rīgā jau 7.maijā būs Linda Rubene. 22.maijā atlidos Anete Šteinberga, bet Liene Priede var ierasties tikai 30.maijā un viņas izredzes strauji iekarot vietu sastāvā treneris raksturojas kā stipri šaubīgas. 

Valstsvienības kapteine Liene Jansone: „Pirms gada mums bija jauna komanda un šaubas, vai iekļūsim finālturnīrā. Tagad atkal ir daudz jaunu seju un tās dod jaunas emocija, svaigu azartu. Žēl, ka nebūs Anetes un arī Zanes, kura daudz palīdzēja pērn. Bet tāpēc nenokārsim galvas. Svarīgi pēc iespējas agrāk atrast kopīgu valodu gan laukumā, gan ārpus tā.” 

Sieviešu valstsvienības startu Eiropas čempionātā atbalsta a/s Latvijas Gāze, Rīgas pašvaldībai, kā arī Adidas un Škoda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Gatavošanās plāns

1.-10.maijs         treniņi Rīgā (OSC)

11.maijs             pārbaudes spēle ar Baltkrieviju (Alītā)

13.-17.maijs       treniņi Rīgā (OSC)

18.-19.maijs       pārbaudes spēles ar Nīderlandi (vieta tiks precizēta)

21.-24.maijs       treniņi Rīgā (OSC, Meža skola)

25.maijs             „Rozā lentītes” gājiens, pārbaudes spēle ar Lietuvu (Arēnā)

27.-29.maijs       treniņi Rīgā (OSC)

31.-2.jūnijs         pārbaudes turnīrs Zviedrijā (Turcija, Lielbritānija, Zviedrija)

6.-8.jūnijs           pārbaudes turnīrs Čehijā (Čehija, Krievija, Ķīna)

10.-12.jūnijs       treniņi Rīgā (OSC)

13.jūnijs              izlidošana uz Franciju

15.-17.jūnijs       Eiropas čempionāta grupas turnīrs (Francija, Lielbritānija, Serbija)

19.-23.jūnijs       Eiropas čempionāta 2.posms (Čehija, Horvātija, Lietuva, Baltkrievija)

26.-30.jūnijs       Eiropas čempionāta izslēgšanas turnīrs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi