Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas - Igaunijas basketbola līga sākas ar Ventspils uzvaru pār Liepāju

Liepājas komanda sestdien Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola čempionātā cerīgi iesāka spēli pret titulēto Ventspili, taču galotnē neprata nosargāt iegūto pārsvaru, kā rezultātā Artūrs Visockis - Rubenis pie Kurzemes vienības stūres debitēja ar zaudējumu.

"Ventspils" viesos ar 92:91 (24:32, 21:19, 26:20, 21:20) uzvarēja "Liepāju", pie kuras stūres debitēja Viscokis - Rubenis. 

Speciālists pagājušajā sezonā vadīja tieši "Ventspils" komandu. Šī bija pirmā 2020./21.gada Latvijas - Igaunijas čempionāta spēle.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 33 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Māris Gulbis, 18 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles Artūram Ausējam, kamēr Kemerons Randls pievienoja 15 punktus. 

"Liepājas" vienībā 24 punkti un astoņas bumbas zem groziem Iļjam Gromovam, taču 15 punktus guva Roberts Bērziņš. Par vienu mazāk iemeta Guntis Sīpoliņš.

"Kurzemes derbijs" iesākās ar sīvu cīņu, bet Renāra Birkāna realizētais divpunktu metiens drīz vien vadībā ar 9:4 izvirzīja mājiniekus. Ventspilnieki ceturtdaļas turpinājumā spēja arī izvirzīties vadībā ar nelielu pārsvaru, taču galotnē pēc Birkāna divpunktu metiena un Sīpoliņa tālmetiena, rezultāts kļuva 30:21 par labu liepājniekiem.

Otrās ceturtdaļas sākumā mājiniekiem izdevās iegūt +9 (43:34), taču pēc pirmā puslaika "Liepājas" pārsvars saruka līdz sešiem punktiem (51:45). Trešajā ceturtdaļā "Ventspils" uzbruka ar lielāku apņēmību un arī biežāk realizēja izpildītos metienus, kā rezultātā pēc Māra Gulbja tālmetiena, viesi panāca minimālu deficītu - 61:62. Divas minūtes līdz trešdaļas beigām Gulbja "trejacis" jau panāca neizšķirtu - 66:66, bet Roberts Krastiņš pašā galotnē atbildēja ar to pašu (71:71).

Pēdējās desmit minūtēs spēle bija līdzīga, taču nelielu pārsvaru lielāko daļu ceturtdaļas saglabāja liepājnieki. Nepilnas četras minūtes līdz spēles beigām Artūrs Ausējs ar diviem "sodiņiem" panāca 84:83, bet četras sekundes līdz finālsvilpei viņš iemeta uzvaras grozu (92:91). Visockis - Rubenis uzreiz paņēma minūtes pārtraukumu, bet Roberts Bērziņš neilgi pēc tam nerealizēja "trejaci".

Vēl sestdien savā starpā tiksies "Ogre" un "VEF Rīga", kā arī "Latvijas Universitāte" un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandas.

Liepājas komanda iepriekšējā sezonā palika pēdējā vietā 14 komandu konkurencē, kamēr ventspilnieki bija ceturtie, bet pašmāju vienību vērtējumā ieguva trešo vietu.

Starpsezonā "Liepāja" veica krasas izmaiņas komandā - par galveno treneri kļuva iepriekšējā sezonā "Ventspili" stūrējušais Artūrs Visockis - Rubenis, bet sastāvam pievienojās daudz jaunu basketbolistu. Šosezon vēju pilsētas komandas kreklos varēs redzēt tādus Latvijā pazīstamus spēlētājus kā Renāru Birkānu, Iļju Gromovu, Dāvi Geku, Adrianu Šnipki, Robertu Krastiņu, Gunti Sīpoliņu un citus. Pagaidām sastāvā ir tikai pašmāju spēlētāji.

Tikmēr "Ventspils" komandu šosezon vadīs ventspilnieks Gints Fogels, bet kluba budžets būs samazināts par 56%. Tas gan nav traucējis nokomplektēt gana labu sastāvu, kurā būs tādi basketbolisti kā Artūrs Ausējs, Kristaps Mediss, Māris Gulbis, Andrejs Šeļakovs un Kristaps Ķilps. Sezonas sākumā sastāvā ir arī divi amerikāņi - Kristofers Kofijs un Kemerons Randlss.

Iepriekšējā sezonā abās savstarpējās spēlēs gana pārliecinošas uzvaras svinēja "Ventspils" - 97:46 un 109:80.

No 3.oktobra līdz 5.decembrim paredzētas 30 spēles Latvijas komandu starpā. Tikmēr savu miniturnīru izspēlēs arī septiņas Igaunijas komandas.

LIBL trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandām plānots aizvadīt divu apļu turnīru, pēc kura notiks izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināla sērijas un "Final Four" turnīrs.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalīsies 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - Roberta Štelmahera vadītajai "Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi