Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Nosaukts sieviešu basketbola izlases sastāvs pārbaudes turnīram Čehijā

Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Aigars Nerips otrdien nosaucis tās 12 basketbolistes, kuras dosies uz pēdējo pārbaudes turnīru pirms Eiropas čempionāta. No trešdienas līdz piektdienai Čehijas pilsētā Karlovivaros Latvija sacentīsies ar Krieviju, Čehiju un Ķīnu.

Uz turnīru Čehijā dosies Kristīne Kārkliņa, Anda Eibele, Elīna Babkina, Ieva Krastiņa, Anete Horelika, Zane Jākobsone, Kitija Laksa, Dita Liepkalne, Anete Šteinberga, Liene Jansone, Aija Brumermane un Līga Šurkusa. Līdz šim Eiropas čempionātu finālturnīros spēlējušas sešas (Kārkliņa, Eibele, Babkina, Jākobsone, Jansone un Brumermane). Visai iespējams, ka daudzo savainojumu dēļ šāds sastāvs tiks vests arī uz Eiropas čempionātu, kas 15.jūnijā sāksies Francijā. Latvijas izlase finālturnīrā piedalīsies jau piekto reizi pēc kārtas. Šoreiz par izkļūšanu no grupas jāsacenšas ar Francijas, Lielbritānijas un Serbijas basketbolistēm. Otrajā posmā iekļūs trīs grupas labākās komandas.

 „Mēnesi ilgie treniņi un septiņas pārbaudes spēles palīdzējušas izvērtēt spēlētājas. Tiesa, pilnīgi uz visiem jautājumiem atbildes vēl nav saņemtas un patlaban dažām divpadsmitniekā iekļautajām spēlētājām vēl jāpiestrādā, lai treneru sastāvs nemainītu domas. Tas attiecas gan uz darbību treniņos, gan taktisko disciplīnu laukumā, gan arī gādājot par pozitīvu noskaņojumu uz rezervistu soliņa," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Neripa teikto.

"Paldies visām kandidātēm, kuras piedalījās darbā un palīdzēja komandai sagatavoties. Esmu pārliecināts, ka iegūtā pieredze noderēs turpmāk, gan spēlējot savās komandās, gan nākamreiz pretendējot uz līdzdalību valstsvienībā. Dažas spēlētājas vēl līdz nākamās nedēļas sākumam turpinās treniņus, lai būtu gatavas iesaistīties, ja sastāvā vajadzēs izdarīt izmaiņas. Čehijas turnīrā visās trijās spēlēs būs plaša sastāva rotācija. Iesaistīsim visas spēlētājas, lai nepārslogotu līderes un iespēlētu arī tālākās rezervistes,” noslēdz treneris.

Latvijas izlase līdz šim aizvadījusi septiņas pārbaudes spēles, izcīnot piecas uzvaras. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pārbaudes spēles

11.05. Latvija - Baltkrievija 47:63
18.05. Latvija - Nīderlande 62:52
19.05. Latvija - Nīderlande 57:46
25.05. Latvija - Lietuva 67:63
31.05. Latvija - Zviedrija 61:62
01.06. Latvija - Turcija 62:52
02.06. Latvija - Lielbritānija 56:54
05.06. Latvija - Krievija
06.06. Latvija - Čehija
07.06. Latvija - Ķīna

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi