Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Pēdējo gadu spēcīgāko Latvijas komandu duelī Cēsu basketbolistes pieveic TTT Rīgu

Latvijas čempiones Cēsis komanda Nordea Basketbola līgas (NBL) sievietēm čempionāta spēlē sestdien ar rezultātu 58:50 (10:19, 16:8, 16:10, 16:13) pieveica principiālo sāncensi TTT Rīga, sagādājot rīdziniecēm pirmo zaudējumu sezonā.

Veiksmīgāk spēli uzsāka Rīgas klubs, kas pirmajās minūtēs spēja panākt septiņu punktu pārsvaru. Turpinājumā Cēsis basketbolistēm tikai periodiski izdevās samazināt rezultāta starpību. Gandrīz visu pirmo ceturtdaļu TTT Rīga vienībai piederēja vairāk nekā sešu punktu pārsvars - pirmās ceturtdaļas noslēgumā tablo vēstīja 10:19 par labu viesu komandai.

Otrās ceturtdaļas sākums iesākās līdzīgi kā pirmās - uz neveiksmīgiem Cēsis metieniem ar precīziem raidījumiem atbildēja TTT Rīga, panākdamas lielāko punktu pārsvaru spēlē (21:10). Atlikušajā ceturksnī mājinieces spēja saņemties un iespēja desmit punktu izrāvienu, samazinot rezultātu līdz minimumam. Brīdi vēlāk mājinieces pirmo reizi izvirzījās vadībā. Tomēr otrās ceturtdaļas izskaņā rīdzinieces spēja saglabāt vadību ar viena punkta pārsvaru (27:26).

Otrais puslaiks aizritēja Cēsu komandas zīmē. Trešajā ceturtdaļā komanda panāca sev pat astoņu punktu pārsvaru, bet 36.spēles minūtē TTT Rīga pēc ilgāka pārtraukuma pārņēma vadību (50:48). Tomēr tie arī bija viesu komandas pēdējie punkti. Atlikušajās četrās minūtēs cēsinieces guva astoņus bezatbildes punktus un sagādāja pirmo zaudējumu sezonā TTT Rīga komandai.

Teicamu spēli uzvarētāju labā aizvadīja Kristīne Silarāja, kura guva 15 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet 11 punkti Lienes Priedes kontā.

Savukārt par rezultatīvāko TTT Rīga spēlē kļuva Kristīne Kārkliņa, kura guva 16 punktus, kā arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un piecas reizes rezultatīvi piespēlēja.

Līdz šim TTT Rīga bija izcīnījusi uzvaru visās pirmajās sešās spēlēs, bet Cēsis sezonā bija piedzīvojušas vienu zaudējumu septiņos mačos.

Kopvērtējumā līderes ir Igaunijas čempiones Tallinas Eclex, kam deviņas uzvaras desmit spēlēs, bet pēc tam ar septiņiem panākumiem astoņos mačos seko Cēsis, tikmēr TTT Rīgai ir seši panākumi septiņās cīņās.

Tikmēr ceturtajā vietā atrodas RSU/Merks, kam sešas uzvaras astoņos mačos.

Šosezon Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta pamatturnīrā piedalās astoņas komandas no Latvijas un piecas no Igaunijas. Vienības līdz Jaungadam izspēlēs vienu apli, bet pēc tā komandas sadalīsies divās grupās (1.-6. un 7.-13.).

Otrajā posmā katrā grupā tiks izspēlēti divi apļi (punkti tiek skaitīti no jauna). Trešajā posmā notiks divas izslēgšanas spēļu sērijas starp 5.-8. un 6.-7.vietas ieguvējiem, savukārt Nordea Basketbola līgas čempionātu noslēgs sešu labāko komandu finālturnīrs. Pēc tam Latvijas četras labākās komandas izslēgšanas turnīrā sadalīs valsts čempionāta medaļas.

Pērnajā sezonā Cēsis uzvarēja pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja trešo Latvijas čempionu titulu un otro pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi