Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Šmitam astoņi punkti Barcelona uzvarā Eirolīgas mačā; Strēlnieks atgriežas ar zaudējumu

Latvijas basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētā Barcelona izcīnīja sesto uzvaru, turpretī Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Kauņas Žalgiris piedzīvoja sesto zaudējumu ULEB Eirolīgas sestās kārtas mačā.

Šmita pārstāvētā "Barcelona" izbraukuma spēlē ar rezultātu 76:74 (15:20, 20:9, 14:19, 27:26) pārspēja Stambulas "Fenerbache Beko", izcīnot sesto uzvaru sešās spēlēs.

Uzvaras grozu spēles pēdējā sekundē iemeta Nikola Mirotičs.

Šmits laukumā pavadīja 20 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā guva astoņus punktus, realizējot visus trīs divpunktu metienus un abus divus soda metienus, bet netrāpot grozā abus tālmetienus. Tāpat viņš izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, trīs reizes kļūdījās, nopelnīja divas personīgās piezīmes, izprovocēja vienu pretinieku piezīmi, kā arī beidza spēli ar efektivitātes koeficientu 11.

Barselonas vienībā Korijs Higinss bija rezultatīvākais, gūstot 18 punktus, bet Brendons Deivīss izcēlās ar 16 punktiem. Pretinieku vienībā Jans Veselijs, gūstot 24 punktus un izcīnot astoņas atlēkušās bumbas, bija rezultatīvākais.

Strēlnieka pārstāvētais Kauņas "Žalgiris" izbraukuma spēlē ar rezultātu 62:76 (20:16, 10:23, 16:19, 16:18) piekāpās Telavivas "Maccabi".

Strēlnieks laukumā atgriezās pēc divu Eirolīgas maču izlaišanas, šajā laikā dziedējot kājas ikra muskuļa savainojumu.

Latvijas basketbolists laukumā bija 24 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā guva septiņus punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu, sakrāja trīs personīgās piezīmes, izprovocēja vienu pretinieku piezīmi un beidza spēli ar efektivitātes koeficientu 1. 

Kauņas komandā ar 17 gūtajiem punktiem izcēlās Artūrs Milaknis, bet desmit punktus pievienoja Džošs Nebo. Mājinieku vienībā 17 gūtajiem punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Deriks Viljamss.

Tikmēr pirmo zaudējumu Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" komandai sarūpēja Minhenes "Bayern", kas savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 83:77 (21:24, 18:15, 20:15, 24:23), tādējādi "Barcelona" basketbolistiem vienīgajiem ir bilance 6-0.

Uzvarētājiem 20 punktus guva Vladimirs Lučičs, 17 pievienoja Deran Hilārds, 16 iemeta Korijs Voldens, bet deviņi punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Otello Hanteram. Milāniešiem 16 un 13 punktus guva Nikolo Melli un Konstantins Mitoglu, abiem arī izcīnot pa astoņām atlēkušajām bumbām, bet 14 punkti bija Luidži Datomem.

Vēl otrdien "Monaco" vienība mājas spēlē ar rezultātu 70:62 (21:12, 20:24, 15:17, 14:9) pārspēja Belgradas "Crvena zvezda mts". 

Monako komandā ar 19 gūtajiem punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Alfa Diallo, bet Belgradas vienībā rezultatīvākais ar 18 gūtajiem punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Neits Volters.

Citā spēlē Pirejas "Olympiakos" mājas spēlēs ar rezultātu 87:83 (27:19, 25:23, 19:17, 16:24) pārspēja Berlīnes "Alba".

Uzvarētāju vienībā Dailers Dorsijs guva 13 punktus, savukārt Berlīnes komandā rezultatīvākais ar 17 gūtajiem punktiem bija Oskars da Silva, bet Lūks Sikma guva deviņus punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Berlīnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi