Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Šmits kopā ar Barcelona komandu iekļūst ACB finālā

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien guva piecus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) pusfināla izšķirošajā, trešajā spēlē, kopā ar Barcelona komandu iekļūstot finālā.

"Barcelona" mājās ar rezultātu 89:72 (23:21, 23:18, 22:11, 21:22) uzveica Tenerifes "Lenovo" un sērijā līdz divām uzvarām guva virsroku ar 2-1.

Finālā būs Spānijas basketbola klasika, jo barseloniešiem pretī stāsies Madrides "Real". Arī finālsērija ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām.

Šmits piektdien spēlēja 18 minūtes un 21 sekundi, grozā raidot abus divus divpunktu metienus un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu bumbu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un iekrāja piecus efektivitātes koeficienta punktus.

"Barcelona" komandā  ar 15 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām izcēlās Pau Gasols, pa 14 punktiem guva Brendons Deivīss un Korijs Higinss, bet 13 punkti bija Nikam Kalatesam.

Pretiniekiem 19 punktus guva Ārons Dūrnekamps, bet 13 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles bija Marselu Uertasa kontā.

"Barcelona" vienībai arī pirmajā kārtā bija nepieciešamas trīs spēles, jo ar 2-1 tika pieveikta Badalonas "Joventut". "Real" pirmajā kārtā ar 2-0 apturēja Grankanārijas "Herbalife", bet otrajā ar 2-1 uzveica "Valencia" vienību.

Šosezon ACB mačos laukumos bija arī Artūrs Kurucs (Vitorijas "Baskonia"), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut"), Mārcis Šteinbergs (Grankanārijas "Herbalife"), Rinalds Mālmanis (Mursijas UCAM), Rodijs Mačoha (Fuenlavradas "Urbas") un Mārtiņš Laksa (Madrides "Movistar Estudiantes"). Kuruca, Žagara un Šteinberga pārstāvētās komandas nepārvarēja "play-off" pirmo kārtu, bet pārējās latviešu pārstāvētās komandas palika ārpus izslēgšanas turnīra.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi