Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

VEF Rīga parāda raksturu un uzveic Gravelines Eirokausa spēlē

ULEB Eirokausa TOP 16 turnīrā pie pirmās uzvaras tikuši VEF Rīga basketbolisti, otrdienas vakarā savā laukumā ar 78:61 uzveicot BCM Gravelines no Francijas. Rīdzinieki vadībā izvirzījās jau pirmajās minūtēs un mača gaitā vairs neļāva pretiniekiem to atgūt.
Veiksmīgāki mača sākumā bija VEF Rīga basketbolisti, no rezultāta 4:5 izvirzoties vadībā pat ar 19:7. Savus punktus līdz ceturtdaļas beigām sameta arī viesi, bet rīdzinieki pirmās 10 minūtes noslēdza savā labā (27:18).

Laukuma saimnieki turpināja demonstrēt labu sniegumu arī 2.ceturtdaļā, gandrīz visu laiku turoties vismaz 10 punktu attālumā. Pēdējā puslaika minūtē francūži pietuvojās līdz piecu punktu attālumam, bet ar Tailera Keina pūlēm puslaiku ar 45:38 savā labā noslēdza VEF.

Ar Antana Kavaļauska pūlēm rīdzinieki izturēja viesu spiedienu 3.ceturtdaļas sākumā un tās turpinājumā pārsvaru tikai palielināja. Pirms pēdējās ceturtdaļas ar 11 punktu handikapu vadībā VEF Rīga (61:50). Komanda rādīja raksturu arī izšķirošajā ceturtdaļā, neļaujot viesiem pietuvoties tuvāk par astoņiem punktiem. Galotnē pie 69:61 VEF guva vēl deviņus punktus un noslēdza spēli ar uzvaru – 78:61. 

Antans Kavaļausks uzvarētājiem izcēlās ar 23 punktiem un astoņām bumbām, 13 punkti un piecas piespēles Dairim Bertānam, bet pieredzējušais Sandis Valters guva deviņus punktus un sešas reizes ar rezultatīvu piespēli palīdzēja punktus gūt partneriem.

Tā bija pirmā VEF Rīga uzvara ULEB Eirokausa TOP 16 posma trīs spēlēs. Otrajā grupas spēlē CEZ Nymburk ar 71:80 savā laukumā atzina Riharda Kuksika pārstāvētās Valencia pārākumu. Tādējādi Valensijai ir trīs uzvaras, seko Nymburk ar divām, VEF kontā ir viens panākums, bet Gravelines zaudējuši visos trīs mačos.

Nākamā spēle Eirokausā VEF paredzēta 7.februārī, kad Dinkerkā vēlreiz jātiekas ar šīvakar pretiniekiem Gravelines

ULEB Eirokauss, TOP 16.

VEF Rīga – BCM Gravelines 78:61 (27:18; 18:20; 16:12; 17:11)

VEF: Kavaļausks 23+8ab., Bertāns 13+6ab+5piesp., Valters 9+6piesp., Miledžs 8, Simss 8, K.Bērziņš 7, Keins 6+9ab., Jahovičs 4, Beilijs, J.Bērziņš


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi