Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Eži/LMT regbisti kā pirmie sasniedz LČ pusfinālu

Eži/LMT otrdien Juglā ar 37:22 uzvarēja Ulre/Ķekavas NSS komandu arī otrajā Latvijas regbija čempionāta ceturtdaļfināla spēlē un iekļuva pusfinālā, kurā septembrī tiksies ar Garkalne/Livonia un RK Ovāls spēles zaudētāju, portālu Diena.lv informēja Latvijas Regbija federācijā.

Pirmajā spēlē pirms nedēļas Rīgas Tehniskās koledžas laukumā Eži/LMT, kas Reitinga aplī ieņēma trešo vietu, uzvarēja ar 36:13. Ulre/Ķekavas NSS Reitinga apli pabeidza sestajā vietā. Uzvarētāji ceturtdaļfinālā tiek noteikti divu spēļu summā.

''Spēles sākumā bija stipri grūti saņemties pēc uzvaras pirmajā mačā, jo motivācija pēc uzvaras pirmajā spēlē iela nebija,'' sacīja uzvarētāju komandas galvenais treneris Juris Straume. ''Sākums ļoti sparīgs izvērtās miesniekiem un ne velti viņi pirmo puslaiku pabeidza savā labā ar 14:5. Taču mūsējie saņēmās, sāka spēlēt vairāk kopā nevis individuāli, un tas jau deva rezultātu. Sasparojās mūsu uzbrucēji, mums vairāk bija bumba, kas tika spēlēta vieglajam galam, un bija arī ļoti skaisti piezemējumi.''

''Pirmās 50 minūtes bija labas, taču spēles beigās pietrūka cīņasspara,'' spēli komentēja Ulre/Ķekavas NSS atbildīgais treneris Normunds Struža. ''Jāatzīst, ka mūsu jaunajai komandai vēl par maz individuālās meistarības un arī spēles izpratne jāpalielina. Viena lieta ir spēlēt regbiju, bet pavisam cita – mācīties uzvarēt. Šīs prasmes pietrūka. No visām šajā sezonā aizvadītajām mūsējām spēlēm pret Ežiem man šī nepatika visvairāk.''

Abas šī pāra spēles tika aizvadītas ātrāk pēc abu komandu savstarpējas vienošanās. Nākamajās nedēļās Latvijas regbijā lielāka vērība tiek pievērsta Latvijas čempionātam regbijā 7, kurā jau aizvadīta pirmā kārta, kā arī Latvijas kausa izcīņas spēlēm.

Eži/LMT-2 (Reitinga aplī 5. vieta) un Burtnieki/Fēnikss (4.) pirmo spēli par vietu pusfinālā aizvadīs 14. septembrī, bet atbildes maču 20. septembrī.

13. septembrī Upesciemā Garkalne/Livonia (1.) spēlēs ar RK Ovāls (2.). Šī mača uzvarētājs pusfinālā 4. oktobrī tiksies ar Burtnieki/Fēnikss Eži/LMT-2 pāra uzvarētāju, savukārt zaudētājs – otrā pusfinālā ar Eži/LMT.

11. oktobrī notiks spēles par vietām čempionātā. Par 5. vietu spēlēs komandas, kuras neiekļuva pusfinālos, pusfinālu zaudētāji par 3. vietu un pusfinālu uzvarētāji par 2014. gada Latvijas čempionu titulu.

Eži/LMT - Ulre/Ķekavas NSS 37:22 (5:14)
Punktu guvēji. Eži/LMT. Piezemējumi. Juris Dzelzkalējs, Ingus Aivars (2), Dairis Baranovs, Gunārs Bušēvics. Realizācija: Dairis Baranovs, Mareks Dravnieks (2). Soda sitieni: Mareks Dravnieks (2). Ulre/Ķekavas NSS. Piezemējumi. Roberts Grants, Kārlis Garokalns, Krists Krūzkops. Realizācija: Artūrs Andersons (2). Soda sitiens: Artūrs Andersons.
Tiesnesis: Renārs Reiniks

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi