Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Pļaviņš un Šmēdiņš ceturtdaļfinālā, Samoilovam un Sorokinam pārdomas par nākotni

Jaunu virsotni olimpiskajās spēlēs sasnieguši Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri pirmo reizi iekļuvuši četrgades nozīmīgāko sacensību ceturtdaļfinālā. Tur viņu pretinieki būs pasaules ranga līderi - amerikāņi Džeikobs Gibs un Šons Rozentāls. «Savu mērķi esam izpildījuši. Lai kā mēs nospēlētu, nedomāju, ka mums kāds drīkstētu kaut ko pārmest,» gandarīts bija Pļaviņš. Diemžēl astotdaļfināla barjeru nepārvarēja Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, kuri atzina Eiropas čempionu vāciešu Jūliusa Brinka un Jonasa Rekermana pārsvaru.

Kvalitāte bija traģiska

Ja Samoilovs un Sorokins pēc trešās vietas izcīnīšanas visai droši zināja, ka astotdaļfinālā būs jāspēlē ar vāciešiem, tad Pļaviņam ar Šmēdiņu pirmsspēles diena sanāca visai haotiska. «Bišķiņ pa nerviem uzdeva tā ilgā gaidīšana un ņemšanās, lai dabūtu biļetes ģimenei,» Šmēdiņš atklāja, ka pēc divpadsmitos vakarā notikušās izlozes sākotnējā informācija vēstīja par spēlēšanu piektdien desmitos vakarā, bet vēl pēc stundas viņa brālis Toms zvanījis un teicis, ka jāspēlē būšot jau vienos. «Tikai vienos aizgājām gulēt, un vienos dienā jāspēlē... Tāpēc varbūt arī bijām nedaudz nervozi pirms spēles,» savu pieņēmumu izteica Šmēdiņš. Tiesa, līdzīga situācija bija arī pretējā nometnē norvēģu Martina Spinnangra un Tarjes Skārlunda komandā, turklāt šķiet, ka labāk ar šo situāciju tika galā Latvijas duets. «Ja godīgi, spēles kvalitāte bija traģiska. Vienīgais, ko varu piezīmēt, ka Jānis labi nospēlēja blokā un mēs kopumā labāk nospēlējām aizsardzībā. Tās ir lietas, ko mēs tiešām varam, un otrajā setā tas jau riktīgi izdevās,» priecīgs par 2-0 uzvaru bija Pļaviņš.

Ceturtdaļfināla pretinieku Pļaviņš un Šmēdiņš uzzināja sestdien vēlu vakarā, kad amerikāņi Gibs un Rozentāls apspēlēja krievus Semjonovu un Prokopjevu. Priekšsacīkstēs ASV duets pārliecinoši pārspēja otru Latvijas duetu, taču arī Londonā pierādījis, ka nav bez vājajām vietām.

Bez gandarījuma sajūtas

Sestdien Samoilovs un Sorokins spēles pavedienu uztvēra tikai pašās beigās, kad viss praktiski jau bija zaudēts. «Viņi parasti mums ir ērti pretinieki, lai arī ir top seši komanda, tomēr šoreiz vācieši nospēlēja ļoti labi taktiski,» atzina Sorokins. Samoilovs piebilda, ka nav palīdzējuši arī laika apstākļi - tā arī visa turnīra gaitā fiziski spēcīgais duets nesagaidīja lietu, turklāt astotdaļfināla spēles laikā kortā virpuļojis nenosakāma virziena vējš. Tiesa, zaudējuma iemesli jāmeklē pašos, jo bijis pārāk daudz brāķa un pārāk maz stabilitātes. Samoilovs un Sorokins olimpisko turnīru beiguši bez gandarījuma sajūtas, lai gan izdevās tikt astotdaļfinālā. Līdzšinējā sezona tomēr rādīja, ka komanda spēj daudz vairāk, jo regulāri iekļuva Pasaules kausa turnīru ceturtdaļfinālā.

Dueta tālākā nākotne pagaidām ir neskaidra. Lai gan ik sezonu sasniegts arvien labāks rezultāts, abi sportisti un treneris pēc pēdējā Pasaules kausa posma sēdīsies pie pārrunu galda par tālāku sadarbību. Ruslans vēl neesot domājis par to, vai atgriezīsies klasiskajā volejbolā, kur šoziem bija «paņēmis pauzi», lai atgūtos no savainojuma. Samoilovu gan klasiskajā volejbolā neievilināšot ne par kādu naudu. «Ceru vēl trīs olimpiādēs startēt pludmales volejbolā.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi