Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

papildināta (17:11) - Skonto futbolisti izcīna Latvijas čempionāta sudraba medaļas

Noslēdzoties šīs sezonas Latvijas virslīgas futbola čempionātam, sudraba medaļas pēdējā turnīra kārtā sestdien nodrošināja Skonto komanda, kamēr no vietas valsts spēcīgāko klubu sabiedrībā nācās šķirties Gulbenei.

Čempionāta pēdējās, 36.kārtas, spēlē Skonto izbraukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar Jelgavas vienību, kamēr otri pretendenti uz kopvērtējuma otro pozīciju - pagājušās sezonas čempioni Ventspils - viesos nospēlēja 0:0 (0:0) ar jaunajiem valsts čempioniem Daugavpils Daugavu.

Skonto un Ventspils komandas tādējādi sezonu noslēdza ar vienādu punktu skaitu, tomēr, pateicoties labākiem rezultātiem savstarpējos mačos, Skonto ierindojās otrajā pozīcijā, bet Ventspils - trešajā.

Skonto komandu mačā ar Jelgavu pirmā puslaika vidū vadībā no 11 metru soda sitiena atzīmes izvirzīja krievu leģionārs Aleksandrs Kukanoss, bet neizšķirtu mājinieki panāca desmit minūtes pirms cīņas beigām, kad precīzs bija Aleksandrs Kļimovs.

Daugavpils Daugava savu pirmo valsts čempionu titulu kluba pastāvēšanas vēsturē priekšlaicīgi nodrošināja pagājušajā nedēļā.

Līdz ar to Skonto un Ventspils komandas nodrošinājušas vietu nākamās sezonas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, bet Daugavpils klubs startēs UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas sacensībās.

Tikmēr bez čempionāta godalgām pirmo reizi kopš 1997.gada palikusi Liepājas metalurga komanda, kas sezonu noslēdza ceturtajā vietā. Pēdējās kārtas cīņā liepājnieki ar 0:1 (0:0) viesos piekāpās Metta/LU komandai.

Vienīgos vārtus šajā spēlē 40.minūtē guva Mareks Zuntners, tādējādi nodrošinot Metta/LU vienības palikšanu virslīgas čempionātā.

Cīņā par izdzīvošanu virslīgā Gulbene izbraukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Rīgas Daugavu, kas vienībai lika sezonu noslēgt kopvērtējuma pēdējā, desmitajā, vietā.

Otrā puslaika ievadā Gulbeni vadībā izvirzīja japānis Hideaki Takeda, bet tik ļoti nepieciešamo uzvaru viesi no rokām izlaida četras minūtes pirms cīņas beigām, kad 1:1 panāca Gļebs Kļuškins.

Gulbenes vietu nākamās sezonas virslīgas čempionātā ieņems pirmās līgas komanda Ilūkste.

Tikmēr Rīgas Daugava sezonu noslēdza kopvērtējuma priekšpēdējā, devītajā, pozīcijā. Rīgas vienība tādējādi aizvadīs pārspēles par vietu augstākajā līgā ar pirmās līgas otru spēcīgāko komandu, kas nav virslīgas čempionāta dublieri. Šī komanda noskaidrosies svētdien.

Citā turnīra pēdējās kārtas spēlē sestdien JPFS/FK Spartaks Jūrmalas klubu derbijā viesos ar 3:0 (1:0) uzvarēja Jūrmalas komandu.

Iepriekš kopš 1992.gada Latvijas čempionu titulu 14 reizes izcīnījuši Skonto futbolisti, četras reizes tas padevies Ventspils vienībai, bet divreiz valsts čempionu godā celti Liepājas metalurga futbolisti.

Virslīgas čempionāta noslēguma kopvērtējumā pēc visām 36 kārtām Daugavpils Daugavas iekrāja 78 punktus un par četriem punktiem apsteidza Skonto un Ventspili. Savukārt Liepājas metalurgs ar 70 ieņēma ceturto pozīciju.

Piekto vietu kopvērtējumā ar 49 punktiem ieņēma JPFS/FK Spartaks, bet Jūrmala ar 39 punktiem ierindojās sestajā pozīcijā. Jelgava ar 31 punktu garantēja septīto vietu, par diviem punktiem apsteidzot Metta/LU vienību. Rīgas Daugava turnīrā tika pie 27 punktiem, bet Gulbene ar 24 punktiem ierindojās pēdējā, desmitajā, pozīcijā.

Šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalījās desmit komandas, kas aizvadīja četru apļu turnīru.

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo reizi pēc divu gadu pārtraukuma kļuva Ventspils, kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi