Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Daugavas stadiona ledus halle beidzot nodota ekspluatācijā

Daugavas stadiona ledus halle ir nodota ekspluatācijā, piektdienas vakarā sociālajā vietnē Twitter paziņoja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš (JKP).

Kā piektdien aģentūra LETA noskaidroja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), inspektori šodien veiktajā pārbaudē "Daugavas stadiona" ledus treniņu hallē konstatēja, ka nepilnības ugunsdrošības jomā ir novērstas un tiks gatavots pozitīvs atzinums par objekta atbilstību ugunsdrošības prasībām.

VUGD prognozēja, ka atzinumu fiziski sagatavos piektdienas laikā.

Jau ziņots, ka trešdien objektu apmeklējuši VUGD inspektori un secinājuši, ka liela daļa no iepriekš dienesta konstatētajām ugunsdrošības nepilnībām ir novērstas, taču ne visas.

Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā izlašu treniņi paredzēti jaunuzceltajā "Daugavas stadiona" ledus hallē, taču tā vēl nebija nodota ekspluatācijā. Sākotnējais halles nodošanas termiņš bija 17.marts.

“Daugavas ledus halle ir sporta entuziastu ilgi gaidīts notikums. Neskatoties uz saspringtajiem būvdarbu termiņiem un faktu, ka viss būvniecības process tika organizēts valstī ieviestās ārkārtas situācijas laikā, esmu patiesi gandarīts, ka kopīgiem spēkiem Latvijā ir radīta lieliska ledus halle ar diviem ledus laukumiem sportisko ambīciju piepildīšanai kā bērniem un jauniešiem, tā arī sporta profesionāļiem. Pašlaik saspringti strādājam, lai jau pavisam drīz uzņemtu Pasaules čempionāta hokejā dalībniekus. Vēlos izteikt lielākos pateicības vārdus visiem, kuri atbalstīja un sniedza vērtīgus padomus ledus halles būvniecības un nodošanas procesā!”, norāda Daugavas stadiona valdes loceklis Daniēls Nātriņš.

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska izsaka pateicību un uzsver: ‘’Šis ir zīmīgs notikums – esam beidzot noslēguši Daugavas ledus halles būvniecību un savus pirmos treniņus šeit aizvadīs Pasaules čempionāta hokejā dalībnieki. Būvniecība nav noritējusi bez starpgadījumiem, bet, būsim godīgi, arī ceļš uz uzvaru nekad nav vienkāršs. Mēs ļoti ceram, ka šī halle kļūs par mājvietu daudziem sportistiem, kas tikai sāk vai jau plūc laurus savā profesionālajā karjerā. Īpašs paldies kapitālsabiedrības valdes loceklim Daniēlam Nātriņam un Sporta departamenta vadītājam Edgaram Severam par pašaizliedzīgu un profesionālu attieksmi pret darbu.’’

‘’Esmu gandarīts par to, ka beidzot, lai gan ar divu mēnešu kavēšanos, objekts ir pieņemts ekspluatācijā un ir gatavs uzņemt 2021. gada pasaules čempionāta hokejā dalībniekus. Pasaules čempionāts hokejā ir tikai pirmais no daudziem sporta un kultūras pasākumiem, kas nākotnē norisināsies šajā jaunajā sporta bāzē un, pats galvenais, šī būs vieta, kur ikdienā varēs trenēties jaunie hokejisti, daiļslidotāji, šorttrekisti. Vēlos uzsvērt, ka šī būs pirmā bāze Latvijā un tuvējā reģionā, kas ir īpaši paredzēta parahokejam," saka Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs .

“Jaunizbūvētā Daugavas stadiona ledus halle varēs nodrošināt ne tikai sporta, bet arī dažādu kultūras pasākumu norisi, kad to atkal pieļaus epidemioloģiskā situācija valstī - arī nākotnes Dziesmu un deju svētku laikā kalpos kā mēģinājumu un koncertu vieta. Kultūras ministrija piesaistījusi Eiropas Savienības fondu finansējumu, lai stadiona pārbūves pirmajā posmā tiktu atjaunotas un izbūvētas jaunas tribīnes, kas Latvijas valsts simtgades Dziesmu un deju svētku deju lieluzvedumā 2018. gadā ļāva būt klātesošiem 10 000 skatītāju. Daugavas stadiona pārbūve ir būtisks ieguldījums Grīziņkalna apkaimes attīstībā, veidojot iedzīvotājiem pieejamu, pievilcīgu un mūsdienīgu kultūras un sporta vidi,” uzsver Kultūras ministrijas Eiropas Savienības fondu departamenta direktore Zanda Saulīte.

Daugavas ledus halle ir paredzēta hokeja, daiļslidošanas, šorttreka un kērlinga treniņprocesu nodrošināšanai un sacensībām, kultūras pasākumiem, tajā skaitā Dziesmu un deju svētku dalībniekiem. Ledus hallei ir divi ledus laukumi, no kuriem viens paredzēts kā hokeja izlases treniņlaukums, otrs laukums dažādu disciplīnu slidošanai. Starp abiem laukumiem izvietotas sportistu ģērbtuves un tribīnes 2.stāva līmenī. Halles 2.stāvā ir kafejnīcas telpas un trenažieru zāle.

2019.gada 17.septembrī tika parakstīts līgums par ledus halles projektēšanas un būvniecības uzsākšanu ar Personu apvienību “ARMS”, kas sastāv no dalībniekiem SIA “ARMS Group” un OÜ RTS InfraEhitus. Līgumcena ir 10 320 000 eiro (bez PVN). Būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību veica SIA “Ozola&Bula, arhitektu birojs”, būvprojekta ekspertīzi nodrošināja SIA “AZ SERVICE”. Būvprocesu vadību un būvuzraudzību kontrolēja SIA “CMB”.

Daugavas stadiona teritorija līdz 2022. gadam tiks pilnībā atjaunota un izveidota par modernu kultūras un sporta kvartālu Grīziņkalnā. Pirmajā attīstības posmā tika rekonstruēta Centrālā tribīne, un no jauna uzbūvētas Dienvidu un Ziemeļu tribīnes. Otrais attīstības posms noslēdzas ar ledus halles būvniecību.

Nākamajos attīstības posmos tiks uzbūvēta vieglatlētikas manēža ar multifunkcionalitāti, rekonstruēts centrālais sporta laukums, vieglatlētikas un futbola treniņu laukumi, kā arī veikti teritorijas labiekārtojuma darbi. Tāpat Daugavas stadiona teritorijā ir plānota privāto investīciju objektu attīstība. 

Visi darbi tiek veikti Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītā projekta “Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē” (ID Nr. 5.6.1.0/17/I/001) ietvaros. Projektu īsteno VSIA “Kultūras un sporta centrs “Daugavas stadions” sadarbībā ar Rīgas pilsētas pašvaldību un VAS “Valsts nekustamie īpašumi”. Kopējais projekta finansējums ir 67 560 868,06 eiro, t.sk., Kultūras ministrijas piesaistītais ERAF finansējums 39 931 548,49 eiro, valsts budžeta finansējums 5 546 744,82 eiro, pašvaldības finansējums 1 500 000,00 eiro, privātais finansējums 1 725 134,98 eiro un neattiecināmās izmaksas 18 857 439,77 eiro.

Pagājušās nedēļas nogalē VUGD sagatavoja negatīvu atzinumu par halles atbilstību ugunsdrošības prasībām.

Tikmēr "Volvo" sporta centra hallē bija pakāpeniski sākti darbi, lai nepieciešamības gadījumā varētu uzņemt izlašu treniņus pasaules hokeja čempionāta laikā.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks no 21.maija līdz 6.jūnijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi