Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ātruma cilts: Alfrēds Zamockis moča ragos jau 60 gadus

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko raidījuma Ātruma cilts sēriju. Šoreiz Pauls Timrots viesojas pie motosporta leģendas, kolorītā Pastendes motokolekcijas saimnieka Alfrēda Zamocka.

Alfrēdam ir bijusi laime vālēt vaļā jau kopš bērnības, bet pie sava pirmā moča viņš ticis 1960. gadā, kad māte pārdevusi govi. Vēlāk, krievu armijā ar pirmo reizi parāvis ratā un pēc tam gan ziemā, gan vasarā braucis spīdvejā. Motociklista gaitas uz laiku beigušās ar kājas lūzumu, kas trīs gadus neļāva sēsties pie spēkrata stūres. Tomēr 1968. gadā Alfrēds atkal ticis ragos un līdz pat 1980. gadam startējis motokrosā Ozolnieku motokluba rindās. Pēc nopietnākas traumas viņš pievērsies kluba vadīšanai, līdz pašrocīgi to likvidējis 1992. gadā.  

Savukārt muzeja dibināšanu iedvesmojis ceļojums uz Menas salu, kur Alfrēds 1989. gadā sapratis, kas notiek pasaulē, kas ir veterānu kustība un kāpēc tieši retro moči ir vērtība. Šobrīd Pastendē apskatāmi dažādi leģendāri braucamrīki, piemēram, 1910. gada mocis kā no filmas "Kara zirgs" ar ādas siksnu un VEF ražojums, kas tika aizliegts, jo bijis pārāk kvalitatīvs. Turpat mājo arī Alfrēda naglotie ziemas spīdveja moči un spēkrats, kas ar saimnieku pie stūres savulaik mērojis Londonas – Braitonas sacīksti.

Vai Latvijas šķūnīšos, māju sienās un dīķos vēl palikuši savulaik paslēptie senie motocikli un kāpēc Paulam būtu pašam jāsāk skrūvēt savi braucamrīki, noskaidrosim jaunajā "Ātruma cilts" sērijā.

Šajā "Ātruma cilts" sezonā Pauls Timrots un raidījuma komanda turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. "Ātruma cilts" katru ceturtdienu skatāma arī "LMT Viedtelevīzijā", lietotnē "LMT Straume" un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties "Twitter" sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi