Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Eklstons: Visas 11 F-1 komandas ir finansiāli stabilas

Bernijs Eklstons ir paziņojis, ka visas 11 komandas šobrīd ir stabilā finasiālā kondīcijā un Formula 1 čempionāts vairs nezaudēs nevienu no vienībām.

Pēc tam, kad Formula 1 čempionātu atstāja spāņu HRT komanda, turpinājās baumas par to, ka vēl kāda no mazajām vienībām varētu neizturēt finansu slogu un pamest čempionātu. Galvenais kandidāts uz to bija “Marussia” komanda, kurai arī ir iekrājušies parādi.

Tostarp 82 gadus vecais Formula 1 vadītājs satikās ar visu komandu pārstāvjiem, lai pārrunātu pēdējās dettaļas attiecībā uz jauno Konkordes līgumu, par kuru pārrunas notiek jau aptuveni gadu.

“Tikšanās laikā mēs pārrunājām pēdējās lietas attiecībā uz Konkordes līgumu un sarunas bija ļoti konstruktīvas,” paziņoja Eklstons intervijā “Autoweek”.

Eklstons arī atzina, ka jaunais līgums, pretēji iepriekš izlatītai informācijai, būs finansiāli izdevīgs visām komandām, ieskaitot “Marussia”, kura pērn Konstruktoru kausā palika ārpus pirmā desmita.

“Mums ir vienošanās ar visām komandām, ieskaitot “Marussia”,” paziņoja Eklstons. “Mēs turpinām sadarboties arī ar “Marussia”. Es domāju, ka viņi aizies, taču tā nenotika. Visas komandas ir doršībā.”

Jaunais līgums paredzēs, ka 63% no kopējiem ienākumiem tiks nodoti komandu rīcībā un tas sastāda ap 550 miljonus sterliņu mārciņu. Esošais Konkordes līgums komandām dod tikai 50% no kopējiem ienākumiem. Tuklāt jaunajā līgumā iekļauta klauzula par ‘Konstruktoru kausu bonusu’, kas paredz 7.5% no ienākumiem (~ £70miljoni) tiek sadalīti starp komandām, kas kopš 2008.gada izcīnījušas visvairāk uzvaras.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi