Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Elektromobiļu maratonā Tallina-Montekarlo piedalīsies arī Dambis un Štāla

Piektdien, 1. jūnijā, plkst. 9:00 Tallinā tiks dots starts Tallinas-Montekarlo elektromobiļu maratonam, kura patrons ir Monako princis Alberts II. Maratona pirmais pieturas punkts būs Pērnavā, no kurienes dalībnieki tālāk dosies uz Rīgu. Maratona dalībnieku starpā būs arī Tallinas mērs Edgars Savisārs. Tallinas mēru un pārējos maratona dalībniekus Rīgā sagaidīs mērs Nils Ušakovs. Tāpat rallijā piedalīsies vairāki dalībnieki no Latvijas.

Rīgas Rātslaukumā maratona dalībnieki ieradīsies laikā no plkst. 18:00-19:00. No Rātslaukuma dalībnieki atsāks ceļu 2. jūnija rītā plkst. 9:00 lai dotos uz nākamo pieturas punktu Jelgavā. Maratona posmi no Tallinas Igaunijā līdz Vroclavai Polijā ir nosaukti par godu atbalstītājam Fortum Race Baltics.

Maratonā piedalīsies arī Latvijas elektromobilis OSCar eO, kas piedalījās arī Dakaras rallijā. Elektromobili OSCar eO vadīs ir Andris Dambis un Kristaps Dambis. „Viens no interesantākajiem uzmanības piesaistes objektiem maratona dalībnieku vidū būs jaunās paaudzes luksusa elektromobilis Fisker Karma”, atzīmē elektromobiļu maratona galvenais organizators, Monako goda konsuls Igaunijā Juri Tamms (Jüri Tamm).

„Elektromobiļu maratons nav tikai parastas sporta sacensības, bet arī pasākums, kas raisa cilvēkos izpratni par atjaunojamo enerģiju un veicina starpvalstu sadarbību”, atzīst Juri Tamms (Jüri Tamm). “Ar tālvadību vadāmie elektriskie auto ir iecienīta rotaļlieta bērnu vidū, bet redzot elektromobili uz ielas, cilvēkiem pagaidām vēl šķiet, ka tā ir kāda savāda ierīce. Mobilais telefons arī kādreiz tika uztverts līdzīgi, taču šodien tāds ir teju katra cilvēka kabatā”, piebilst goda konsuls.

Šogad maratons norisināsies no 1. līdz 10. jūnijam un dosies cauri 10 valstīm un 29 pilsētām, to skaitā arī šī gada Eiropas kultūras galvaspilsētu Mariboru. Salīdzinot ar pagājušo gadu, ir veiktas izmaiņas maršrutā un Skandināvijas valstu vietā šogad maratona dalībnieki brauks cauri Baltijas valstīm un Poliju. Maratona finišs un apbalvošanas ceremonija notiks Monako prinča pils laukumā, kur ikdienā mašīnām nav atļauts iebraukt.

Rallijā piedalīsies arī Latvijas autosportiste Karlīne Štāla, kura 2. jūnijā Rātslaukumā Rīgā pārņems Olympic Casino elektroautomobiļa vadību un caur Jelgavu dosies uz Paņevežu. K.Štāla atzīst: „Man ir prieks piedalīties tik unikālā pasākumā, jo ar elektroautomobili rallijā līdz šim neesmu braukusi. Pašlaik daudz tiek runāts par videi draudzīgiem auto un tāpēc būs interesanti arī pašai izmēģināt, cik tāds auto ir praktisks. Kas zina, varbūt kādreiz nāksies arī piedalīties īstās elektroautomobiļu sacīkstēs!” 

Rallija pirmo posmu no Tallinas līdz Rīgai veiks Olympic Entertainment Group lielākais akcionārs Armīns Karu (Armin Karu). Karu, kuram pagaidām pašam vēl nepieder elektroautomobilis, tic, ka reiz šie automobiļi triumfēs. „Es esmu ļoti entuziastisks pirms starta, jo Roadster– krāsots Olympic krāsās – izskatās pēc pievilcīgas mašīnas, kuru izmēģināt,” uzsvēra Karu, kurš pilotēs elektrisko sporta automobili Tesla Roadster, kas var ar vienu uzlādēšanas reizi nobraukt 365 km un ieskrienas no 0 – 97 km/st 3.9 sekundēs.

Elektromobiļu maratona ietvaros ikvienam ir iespēja piedalīties fotokonkursā, kura galvenā balva ir Pentax K-01 kamera ar 18-55 mm lielu objektīvu. Konkursā iesūtītajām fotogrāfijām ir jābūt saistībā ar elektromobiļiem un tajā var piedalīties ikviens. Savas bildes konkursam var lejupielādēt mājaslapā: http://www.electricmarathon.eu/snapshot. Konkursam var pievienot neierobežotu fotogrāfiju skaitu digitālā formātā. Žūrija izvēlēsies divus uzvarētājus un konkursa galvenais sponsors Pentax izvēlēsies savu simpātiju. Konkurss noslēgies 15. jūnijā un tā uzvarētāji tiks paziņoti 16. jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi