Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rīgā viesosies elektroautomobīļu rallija Tallina - Montekarlo dalībnieki

1.jūnijā plkst.18.00 Rātslaukumā tiks sagaidīti elektromobiļu rallija Tallina-Montekarlo dalībnieki un sveikti tā pirmā posma Tallina-Pērnava-Rīga uzvarētāji, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes pārstāve Agnese Lūse.

Elektromobiļu rallijā piedalīsies 29 pilsētas no 10 valstīm: Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Čehijas, Slovākijas, Austrijas, Slovēnijas, Itālijas un Monako. Paredzēts, ka startu rallijam Tallinā 1. jūnijā rītā dos Monako princese Šarlēna un Tallinas mērs Edgars Savisārs, bet 10.jūnijā finišā dalībniekus sagaidīs un uzvarētājus apbalvos Viņa Augstība Monako firsts Alberts II.

Visu rallija maršrutu brauks seši elektromobiļi, bet katrā atsevišķajā posmā dalībnieku skaits būs dažāds. Organizatori ir paredzējuši, ka interesenti var pieteikt savu dalību un cīnīties par balvām jebkurā posmā, atbilstoši savām vēlmēm un tehniskajām iespējām. Rallijā aicināti piedalīties ne tikai elektromobiļi, bet arī tie transporta līdzekļi, kas izmanto jebkādu citu alternatīvo enerģiju.

Rallijam Tallina – Montekarlo ir 82 gadu sena vēsture. Tas tika atjaunots 2011. gadā un pirmo reizi tajā sacentās elektromobiļi. Rallija mērķis ir turpināt vēsturisko tradīciju jaunā formātā, popularizējot jaunās tehnoloģijas un videi draudzīgus risinājumus, kā arī rosināt ilgtspējīgu domāšanu Eiropas pilsētās. Organizatori vēlas attīstīt dabai draudzīgu transporta maršrutu Eiropā no Baltijas jūras līdz Vidusjūrai un veicināt ciešāku sadarbību starp pilsētām un valstīm.

Elektromobiļi būs apskatāmi Rātslaukumā līdz 2.jūnija rītam, bet plkst. 9.00 tiks dots starts rallija otram posmam maršrutā Rīga – Jelgava – Paņeveža – Kauņa.

Interesentiem vēl ir iespējams pieteikt savu dalību kādā no rallija posmiem. Reģistrēšanās un plašāka informācija par ralliju mājas lapā: www.electricmarathon.eu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi