Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pirmajos divos Pasaules kausa posmos startēs seši Latvijas biatlonisti

Pirmajos divos Pasaules kausa posmos biatlona startēs seši Latvijas sportisti, informē Latvijas Biatlona federācija.

Šajā nedēļas nogalē ar pirmajiem posmiem Pasaules kausā un Starptautiskās Biatlona federācijas (IBU) Kausā sāksies starptautiskā biatlona sezona, kura savu kulmināciju sasniegs februārī, kad Pekinā norisināsies ziemas olimpiskās spēles. 

Biatlonistu cīņa par ceļazīmi sāksies jau pirmajā posmā. Uz pirmo etapu, kas no 27. līdz 28.novembrim norisināsies Estešundā, Zviedrijā, dosies seši Latvijas biatlonisti. Savukārt, uz IBU kausu, kas Idres pilsētā norisināsies no 25. līdz 28.novembrim - pieci sportisti.

Pasaules kausā Latviju dāmu klasē pārstāvēs Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika, Sanita Buliņa un Annija Keita Sabule, savukārt vīru grupā startēs Edgars Mise, Aleksandrs Patrijuks un Roberts Slotiņš. Sacensības tiks atklātas sestdien, 15 kilometru distancē ar individuālo startu sievietēm, pēc kuras 20 kilometru distancē dosies vīri. Savukārt, svētdien paredzētas sacensības sprinta distancē - 7,5 kilometros dāmām un desmit kilometros vīriem.

IBU kauss sāksies jau ceturtdien ar sprinta distancēm, attiecīgi 7,5 un desmit kilometru distancēs. Savukārt, sestdien trasē atkal notiks sacensības sprintā. Kauss noslēgsies ar iedzīšanu desmit kilometru distancē dāmām un 12,5 kilometros vīriem. 

Latviju IBU kausā pārstāvēs Sandra Buliņa, Inese Golubeva, Līva Šahno, Renārs Birkentāls un Rūdis Balodis.

"Desmit sportistu delegācija kopā ar treneriem pēc aktīva sagatavošanās perioda jau devušies uz Zviedriju, lai gatavotos nedēļas izskaņā gaidāmajiem startiem. Šobrīd sastāvs noteikts uz pirmajiem diviem Pasaules kausa posmiem, bet pēc tiem jau būs iespēja izdarīt secinājumus par sportistu sniegumu, gatavoties nākošajiem posmiem, tostarp cīnīties par kvotām," stāsta LBF viceprezidents Gundars Upenieks.

Viņš uzsver, ka, pateicoties pērnās sezonas sasniegumiem, tostarp 23.vietai Nāciju kopvērtējumā, Pasaules kausa posmā Latvijai sieviešu grupā ir trīs starta vietas. 

"Biatlonistēm ir iespēja IBU Kausa apritē izpildīt kritērijus, lai iegūtu ceturto sieviešu kvotu Pasaules kausā, ļaujot veidot sieviešu stafetes komandu," atzīmē Upenieks.

Vadošā Latvijas biatloniste Baiba Bendika stāsta, ka sagatavošanās process norisinājies ļoti labi, fiziskā ziņā ir izdevies spert soli uz priekšu.

"Arī šaušanā pēc daudzām izmaiņām pavasarī ir parādījusies arvien lielāka stabilitāte un kontrole, līdz ar to, pirms gaidāmajiem startiem ir pārliecība. Sezonai jāļauj ieskrieties, bet fiziskā kondīcija un sajūtas ir ļoti labas, un ceru, ka sezonu izdosies iesākt ar augstvērtīgiem rezultātiem un stabilu šaušanu. Sezonas pirmie starti vienmēr ir intriģējoši, jo ir izaicinājums noteikt to, kur tava kondīcija atrodas salīdzinājumā ar pārējiem sportistiem," skaidro Bendika.

Latvijas vadošajam biatlonistam vīriešu konkurencē Andrejam Rastorgujevam pagaidām ir spēkā diskvalifikācija, kas viņam liedz startēt Pasaules kausa apritē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi