Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rastorgujevam ar piecām kļūdām šaušanā 32. vieta iedzīšanā Kontiolahti

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Pasaules kausa otrajā posmā Kontiolahti piecreiz kļūdījās šautuvē un ieņēma 32.vietu sacensībās iedzīšanā.

Vadošais Latvijas biatlonists Rastorgujevs, startējis ar 42.numuru minūti un 48,7 sekundes aiz norvēģa Tarjeja Bē, pirmajā šautuvē guļus bija precīzs un pakāpās uz 32.vietu. Tomēr divas kļūdas otrajā ugunslīnijā guļus viņu atmeta atpakaļ uz 39.vietu, no līdera jau atpalikdams nepilnas divas minūtes.

Pirmajā stāvus šautuvē "pēc piena" lidoja trešā un piektā lode, Latvijas biatlonistam noslīdot līdz 40.vietai. Vēl viena kļūda ceturtajā šāvienā nozīmēja, ka neko augstāk pakāpties neizdosies, ieņemot 35.vietu pēc ceturtās šautuves. Finišā viņš bija 32., no uzvarētāja atpaliekot par divām minūtēm un 29,5 sekundēm.

Uzvarētājs sprintā Tarjejs Bē jau pirmajā šautuvē kļūdījās trīsreiz, atkāpdamies uz 15.vietu un līderpozīcijā iekārtojoties viņa brālim Juhannesam Tīngnēsam Bē, kuru no pirmās vietas neizstūma arī viena neveiksme trešajā šautuvē.

Tomēr divas kļūdas pēdējā šautuvē, tai skaitā pēdējā šāvienā, Bē izredzes uz uzvaru sašķobīja.

Uzvarēja zviedrs Sebastians Samuelsons, kuram tā bija karjeras pirmā uzvara iedzīšanā. Viņš par 15,8 sekundēm apsteidza francūzi Fabiēnu Klodu, kurš ar vienu "pūdeli" uz otro vietu pacēlās no 11.vietas sprintā. Otro vietu Pasaules kausa izcīņā viņš vēl nekad nebija izcīnījis.

Trešais finišēja Juhanness Tīngnēss Bē, bet viņa brālis Tarjejs, kurš piecreiz kļūdījās šaušanā, ieņēma 12.vietu.

Pasaules kausa vērtējumā iedzīšanā Samuelsonam ir 60 punkti, Klodam - 54 un Juhannesam Tīngnēsam Bē - 48 punkti. Rastorgujevs ar deviņiem punktiem ieņem 32.vietu

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četrām sacensībām Rastorgujevs ar 47 punktiem ieņem 31.vietu. Līderis ar 210 punktiem ir Juhanness Tīngnēss Bē. Samuelsonam ir 175 punkti, bet uz trešo vietu ar 152 punktiem pakāpies Slovēnijas biatlonists Jakovs Faks..

Iepriekšējā sezonā Mazo kristāla globusu iedzīšanas disciplīnā izcīnīja francūzis Emiljēns Žaklēns. Visu disciplīnu kopvērtējumā triumfēja norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē.

Ceturtdien sprintā Roberts Slotiņš finišēja 79.vietā, Kirils Matjuhins - 98.vietā un labāko 60 biatlonistu skaitā, kas ieguva tiesības piedalīties iedzīšanā, neiekļuva.

Sezonas pirmajā posmā, kas iepriekšējā nedēļā arī norisinājās Kontiolahti, Rastorgujevs 20 kilometru individuālajā distancē ieņēma 21., bet sprintā - 23.vietu.

Iepriekšējā sezonā Rastorgujevs Kontiolahti pēc 35.vietas sprintā atkāpās uz 38.vietu iedzīšanā, sešreiz šaujot mērķim garām. Viņa labākais sasniegums iedzīšanā iepriekšējā sezonā bija Hohfilcenē izcīnītā 19.vieta, šautuvē kļūdoties tikai reizi un pakāpjoties no 39.vietas sprintā.

Labākā vieta Pasaules kausa sacensībās iedzīšanā Latvijas izlases līderim ir 2013./2014.gada sezonā izcīnītā ceturtā vieta Oberhofā.

Ceturtdien sieviešu sacensībās vienīgā Latvijas pārstāve Annija Keita Sabule sašāva visus desmit mērķus un 103 sportistu konkurencē ierindojās 69.vietā.

Vēl sestdien noritēs 4x6 kilometru stafete sievietēm, kurā Latvija nepiedalās, bet svētdien bez Latvijas pārstāvju līdzdalības notiks iedzīšana sievietēm un 4x7,5 kilometru stafete vīriešiem, kurai Latvijas četrinieks ir pieteikts.

Latvijas izlase pirmajos divos posmos piedalās neierastā sastāvā.

Jau ziņots, ka treniņnometnē Zviedrijā Covid-19 pozitīvi testi bija biatlonistei Baibai Bendikai un izlases galvenajam trenerim Pasaules kausa posmos Ilmāram Bricim, kuri abos pirmajos Pasaules kausa posmos nepiedalās.

Kā pirmie Somijā ieradās Slotiņš, Sabule un Rastorgujevs. Savukārt Zviedrijā esošie sportisti - Aleksandrs Patrijuks, Sanita Buliņa un Edgars Mise - piesardzības dēļ devās mājās, bet Somijā izlasei pagājušajā nedēļā pievienojās juniori Rūdis Balodis, Renārs Birkentāls, Kirils Matjuhins un Ieva Pūce. Galvenā trenera pienākumus abos pirmajos posmos Kontiolahti pilda Intars Berkulis, kurš Somijā ir jau no pagājušās pirmdienas.

Pēc Kontiolahti divi Pasaules kausa posmi decembrī notiks Hohfilcenē. Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem posmiem Oberhofā, bet turpinājumā iecerēts etaps Antholcā-Anterselvā. Februārī pasaules čempionātu uzņems Pokļuka, turpinājumā būs divi posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi