Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Kaspersky Lab: IT drošībā bieži nepietiekami novērtē cilvēkfaktoru

Pēdējā gada laikā 85% organizāciju visā pasaulē un 87% Austrumeiropā ir saskārušies ar vietējiem informācijas drošības incidentiem, kas vairākos gadījumos ir izraisījuši konfidenciālas informācijas zudumu — secināts aptaujas Global Corporate IT Security Risks 2013 gaitā, ko sadarbībā ar _Kaspersky Lab veica starptautiskā analītiskā aģentūra B2B International_. Aptauja atklāja arī trīs biežāk sastopamos iekšējos apdraudējumus - instalētā programmnodrošinājuma ievainojamības vai kļūdas, nejauša datu noplūde darbinieku vainas dēļ un mobilo ierīču nozaudēšana vai zādzība.

Kaspersky Lab skaidro, ka daudzos uzņēmumos visā pasaulē labi saprot, cik svarīgi ir IT infrastruktūras informācijas drošības uzturēšanas profilaktiskie pasākumi, un izmanto tos dažādā intensitātes pakāpē. Lai mazinātu vietējos drošības riskus, 57% aptaujāto organizāciju Austrumeiropā izolē izšķiroši svarīgus tīklus no pārējiem tīkliem, bet 51% uzņēmumu diferencē piekļuves tiesības dažādiem IT infrastruktūras elementiem.

Tomēr daudzi uzņēmumi atzīst, ka pašreizējie aizsardzības pasākumi ir nepietiekami, un dažas organizācijas ievieš jaunus programmatūras risinājumus, kas ļauj piemērot drošības politikas un sniedz papildu aizsardzību pret datu zudumu. Piemēram, mazāk nekā puse aptaujāto izmanto lietojumprogrammu un ierīču uzraudzību vai ievieš antivīrusu risinājumus mobilajām ierīcēm. Vēl mazāk organizāciju izmanto mobilo ierīču pārvaldības un aizsardzības risinājumus (28%) vai datu šifrēšanu noņemamajos datu nesējos (36%).

Vēl viena problēma esot tāda, ka darbinieki ne vienmēr izpilda uzņēmumā ieviesto drošības politiku prasības. Noteiktas sankcijas un disciplinārsodus par to pārkāpumiem piemēro mazāk nekā 32% Austrumeiropā (46% pasaulē). Un tikai 33% respondentu (48% pasaulē) apgalvoja, ka viņu uzņēmumā darbinieki pilnīgi izprot drošības politiku ievērošanas svarīgumu.

Turklāt aptaujas Global Corporate IT Security Risks 2013 rezultāti parādīja, ka mazos un vidējos uzņēmumos visā pasaulē ir vēl zemāks aizsardzības risinājumu ieviešanas līmenis nekā lielajos uzņēmumos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko