Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Asus: ar gaidāmo planšeti Google mērķē Amazon Kindle Fire virzienā

Jau kādu laiciņu internetā pastiprināti baumo, ka Google tūlīt (Google I/O konference sākas šodien) nāks klajā ar gada sākumā solīto planšeti.

Pasākumam tuvojoties, pamazām iezīmējas arī skaidrākas Google plāceņa aprises – parādījās ziņas, ka jauno planšeti Google ražos sadarbībā ar Asus, ka tai būs 7 collu diagonāles ekrāns un cena ASV būs 199 USD.

Kā ziņo aģentūra Reuters, kāds Asus pārstāvis šīs ziņas ir apstiprinājis un piemetinājis, ka galvenais jaunās planšetes sāncensis tirgū būs Amazon Kindle Fire planšete, kura Ziemsvētku periodā guva milzu popularitāti (šobrīd pieprasījums pēc Fire ir strauji krities).

Fire ir tāda paša izmēra (7") un ar tādu pašu cenas latiņu – 199 USD. Tas, kas saistībā ar Amazon planšeti varētu nebūt pa prātam Google, ir tās piesaiste Amazon ekosistēmai, Amazon aplikāciju veikalu ieskaitot – tā teikt, Google tur nesaredz sevi un tai iet garām liela daļa ar reklāmu saistītu ienākumu.

Google planšete šai aspektā bus līdzīga Nexus sērijas telefoniem, kuros sastopams Android tīrā formā - proti, bez ražotāju modificēta interfeisa un bloatware.

Pagaidīsim – ja baumas ir patiesas (un ļoti izskatās, ka tā arī tas ir), tad šovakar vai rīt uzzināsim, kas Google aiz ādas.

Starp citu, ir visai ticams viedoklis, ka Microsoft Surface sasteigtā prezentācija (bija acīm redzams, ka produkts vēl nav gatavs tirgum) notika lielā mērā tāpēc, lai apsteigtu Google…

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko