Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Bērnu un jauniešu vidū divreiz palielinājusies interneta lietošana telefonos

Pēdējo divu gadu laikā divkāršojies bērnu un jauniešu īpatsvars, kuri aktīvi lieto internetu savos mobilajos telefonos, liecina Latvijas Interneta asociācijas _Net-Safe Latvia _Drošāka interneta centra un Zelta Zivtiņas veiktā aptauja. Šādas tendences attīstību veicinājusi plašā viedtālruņu izplatība un tas, ka vecāki vairāk uzticas savām atvasēm, samazinot ierobežojumus attiecībā uz mobilo telefonu lietošanu. 

Lai arī pašlaik aptuveni puse vecāku savām atvasēm nosaka tēriņu limitus telefona lietošanā, tomēr šai praksei ir tendence samazināties. Vecāki arvien vairāk novērtē priekšrocības, ko sniedz mobilā tālruņa datu pieslēgums – papildus ērtākai komunikācijai piektā daļa aptaujāto vecāku kā būtisku funkciju atzīmē arī iespēju uzzināt par bērna gaitām ar GPS palīdzību. Šie ieguvumi veicina vecāku atteikšanos no interneta lietošanas ierobežošanas savu bērnu mobilajos telefonos.  

“Bērnu un jauniešu vidū divkārt pieaaugusi interneta lietošana mobilajos telefonos. Turklāt trešā daļa gados jauno interneta lietotāju to izmanto, lai aizstātu balss zvanus un īsziņu sūtīšanu, tādējādi mēģinot arī ietaupīt,” skaidro Alise Avota, Zelta Zivtiņas zīmola vadītāja. „Šo mūsu klientu vēlmi eksperimentēt mēs ņemam vērā arī izstrādājot jaunus piedāvājumus, kā, piemēram, iespēju naktīs internetu telefonā lietot bez maksas. Tā ikviens, kurš vēl apgūst modernās telefona iespējas, var piemeklēt sev piemērotāko interneta izmantošanas veidu telefonā bez papildu izmaksām.”

Izpēti par Latvijas bērnu un jauniešu mobilo telefonu un interneta izmantošanas paradumiem un viņu vecāku informētību par tiem šī gada maijā, aptaujājot vairāk nekā 2000 respondentu, veica Latvijas interneta asociācija Net-Safe Latvia sadarbībā ar Tele 2 priekšapmaksas karti Zelta Zivtiņa.
Ja ir kādi papildu jautājumi, lūdzu, informējiet.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko