Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pasaules tīklotāko pilsētu tops

Tehnoloģiju iekārtu ražotājs, Zviedrijas uzņēmums Ericsson, sadarbībā ar auditoruzņēmumu "Arthur D. Little", ir izveidojuši pasaules tīklotākās sabiedrības pilsētu topu – "Networked Society City Index", kurā grupētas 25 pilsētas, atbilstoši to IT un infrastruktūras pakalpojumu izaugsmei.

Tops parāda pasaules pilsētu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju briedumu, kas sniedz tām iespēju nodrošināt iedzīvotāju drošību, piedāvāt infrastruktūru IT pakalpojumu izaugsmei, veselības aprūpei, izglītībai un iedzīvotāju līdzdarbībai. Šodienas pilsētu attīstības pamatā ir ne tikai fiziska infrastruktūra un gatavība to piedāvāt, bet arī informācija, kas pieejama pašvaldībām un iedzīvotājiem par pilsētā notiekošo, neskaitāmiem publisko pakalpojumu datiem kopā kļūstot par informāciju. Sākot ar transporta pieejamību, uzraudzību un plūsmu vadību un beidzot ar visaptverošu drošības kameru tīklu, lai nodrošinātu kārtību.

Likumsakarīgi, ka topā pirmās atrodas pilsētas ar augstu informācijas tehnoloģiju lietojamību uzņēmumu un iedzīvotāju vidū un modernu infrastruktūru – Singapūra, Stokholma un Seula. Kā nākamās sarakstā tiek minētas Londona, Parīze, Ņujorka, Tokija, Losandželosa, Šanhaja un Pekina.

Šodien vidēji 50% no pasaules iedzīvotājiem dzīvo pilsētās un piepilsētās. Līdz 2030. gadam šis skaitlis varētu pieaugt līdz pat 60%. Pilsētas, kas neveiks investīcijas savās infrastruktūrās, lēnām izmirs, iedzīvotājiem pārvietojoties uz citām vietām, kas piedāvās ērtus un pieejamus infrastruktūras labumus, kamēr pasaules lielākās pilsētas kļūs vēl lielākas un modernākas.

Kāda varētu būt Rīgas vieta šajā sarakstā? Kādi ir esoši un plānoti Rīgas pilsētas infrastruktūras un IT ieguldījumu sasniegumi, kas ļautu Rīgu nākamajos gados pieminēt starp pasaules "advancētākajām" pilsētām?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko