Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Darbaspēka izmaksas visstraujāk aug valsts pārvaldē

Vienas stundas darbaspēka izmaksas gada laikā pieaugušas par 5,4%, visstraujāk - valsts pārvaldē par 9.7%, finanšu un apdrošināšanas nozarē par 7.7%, nekustamo īpašumu nozarē par 7.6%.

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka vienas stundas darbaspēka izmaksas valstī 2011.gada 4.ceturksnī, salīdzinot ar pērnā gada 4.ceturksni, pieauga par 19 santīmiem jeb 5,4%. Pēc sezonāli izlīdzinātiem1) datiem pieaugums bija 5,3%, bet pēc kalendāro dienu skaita izmaiņu ietekmes izlīdzināšanas – 5,4%.

2011.gada 4.ceturksnī, salīdzinot ar 2010.gada 4.ceturksni, darbaspēka izmaksu apjoms valstī pieauga straujāk nekā nostrādātās stundas – attiecīgi par 8,9% un 3,4%.

Lielākais vienas stundas darbaspēka izmaksu pieaugums gada laikā vērojams valsts pārvaldē un aizsardzībā; obligātā sociālā apdrošināšanā – 9,7%, citu pakalpojumu nozarē – 9,1%, finanšu un apdrošināšanas nozarē – 7,7%, nekustamo īpašumu nozarē – 7,6%, kā arī mākslas, izklaides un atpūtas nozarē – 7,1%. Šajās nozarēs pieauga gan darba samaksa, gan darba devēju veiktās brīvprātīgās sociālās apdrošināšanas iemaksas. Valsts pārvaldē, kā arī mākslas, izklaides un atpūtas nozarē stundas darbaspēka izmaksu kāpumu veicināja arī nostrādāto stundu samazinājums, bet citu pakalpojumu nozarē - atlaistajiem darbiniekiem izmaksāto pabalstu pieaugums.

Vienas stundas darbaspēka izmaksas samazinājās tādās nozarēs kā ūdens apgāde; notekūdeņu, atkritumu apsaimniekošana un sanācija – 1,9%, profesionālie, zinātniskie un tehniskie pakalpojumi – 1,7%, kā arī administratīvo un apkalpojošo dienestu darbība – 1,2%. Minētajās nozarēs darba samaksa nostrādātā stundā samazinājās vienīgi ūdens apgādes; notekūdeņu, atkritumu apsaimniekošanas un sanācijas nozarē, kam par cēloni bija straujāks nostrādāto stundu pieaugums, kamēr pārējās nozarēs darbaspēka izmaksu samazinājumu radīja darba samaksas natūrā un atlaišanas pabalstu apjoma kritums. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses