Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ERGO parakstītās apdrošināšanas prēmijas Baltijā pārsniedz 95 miljonus latu

Saskaņā ar Starptautisko finanšu pārskatu standartu (IFRS), 2011. gadā ERGO apdrošinātāju grupas parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms Baltijā sasniedz 138,2 miljonus eiro (95,1 miljonus latu) un peļņa - 3,6 miljonus eiro (2,5 miljonus latu). Kopumā pērn apdrošināšanas atlīdzībās klientiem Baltijā ERGO izmaksāja vairāk kā 82,3 miljonus eiro (56,7 miljonus latu).

ERGO valdes priekšsēdētājs Baltijā Kestuta Bagdonavičiuss norāda, ka prēmiju apjoma pieaugums apdrošināšanā vērtējams kā indikators, kas norāda uz krīzes beigām. "Lai gan 2011. gads Eiropas finanšu un apdrošināšanas tirgū bija īpaši dinamisks un nemierīgs, pakāpeniskā Baltijas ekonomikas atgūšanās ir atdzīvinājusi arī apdrošināšanas tirgu. Turklāt Baltijas apdrošināšanas tirgus paplašināšanās lielā mērā saistīta ar likumsakarīgu faktu – iepriekš ekonomiskās lejupslīdes radītā neskaidrība sabiedrībā veicinājusi motivāciju parūpēties par finansiālu drošību neparedzētās, ārkārtas situācijās."

Īpaši labi rezultāti sasniegti veselības un dzīvības apdrošināšanā – 2011.gadā ERGO visās trīs Baltijas valstīs ir audzis straujāk, nekā tirgus kopumā, sasniedzot parakstīto prēmiju apjomu minētajos segmentos - 38,3 milj. eiro. Vislielākais parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoma pieaugums veselības apdrošināšanas segmentā pērn sasniegts Igaunijā (28,7%).

ERGO nedzīvības apdrošināšanas prēmijas Baltijas valstīs pērn parakstītas 99,8 milj. eiro apmērā. Vislabākie rezultāti sasniegti ERGO apdrošināšanas sabiedrībā Latvijā, sasniedzot 38,5% pieaugumu parakstītajās nedzīvības apdrošināšanas prēmijās, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Pērn nedzīvības apdrošināšanas segmentā, salīdzinot ar 2010.gadu, palielinājās arī izmaksāto atlīdzību apjoms - Latvijā par 7,4%, Lietuvā - 19,6%, īpaši KASKO veidā, un Igaunijā -10,1%, īpaši OCTA veidā.

Pērn uzņēmumam bija izaugsmes un stabilizēšanās gads – 2011. gadā ERGO investīciju portfelis Baltijas valstīs pieauga līdz 312 miljoniem eiro (2010. g.- 297 miljoniem eiro), savukārt pašu kapitāls palielinājās līdz 134 miljoniem eiro (2010. g.- 128 miljoniem eiro).

Visi ERGO apdrošinātāju grupas meitas uzņēmumi Baltijā – ERGO Baltkrievijā, ERGO Invest un ERGO Funds, 2011. gadā ir strādājuši ar peļņu nepilna 1. miljoni eiro apmērā.

Komentējot šī gada prognozes, Bagdonavičius norāda, ka šogad paredzams apdrošināšanas apjomu pieaugums visos segmentos. "2012. gada prognoze norāda uz mērenu apdrošināšanas tirgus izaugsmi, kas būs atbilstoša ekonomikas izaugsmei. Visos apdrošināšanas segmentos sagaidāmas pozitīvas tendences."

Saskaņā ar ERGO valdes priekšsēdētāja teikto, nedzīvības apdrošināšanas segmenta izaugsmi ietekmēs ekonomiskās situācijas uzlabošanās. "Cilvēki tērē vairāk naudas, lai nodrošinātu sava īpašuma un ģimenes finansiālo aizsardzību – viņi iegādājas apdrošināšanu jauniem automobiļiem, kā arī atsāk iegādāties nekustamo īpašumu."

Tirgus atgūšanās un novērotās pozitīvās tendences Baltijas ekonomikā 2011. gadā ir ietekmējušas arī dzīvības apdrošināšanas tirgu. "Dzīvības apdrošināšana Baltijas valstīs pašreiz tiek vērtēta kā viens no visperspektīvākajiem apdrošināšanas veidiem ar lielu izaugsmes potenciālu, jo īpaši tuvākajos gados," saka K. Bagdonavičius.

Veselības apdrošināšanas apjomi turpina pieaugt, jo uzņēmumi apdrošina savu darbinieku veselību motivācijas programmu ietvaros. Tāpat arī uzņēmuma pārstāvis uzsver, ka lai gan pašreiz privātā veselības apdrošināšana aizņem tikai nelielu tirgus daļu, šim produktam tiek prognozēts augsts izaugsmes potenciāls, ja vien to neaizkavēs izmaiņas normatīvajos aktos vai ekonomiskajā situācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses