Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kompānija Parex Asset Management noslēgusi līgumu ar lielāko privāto pensiju plānu Latvijā par tā portfeļa daļas pārvaldīšanu

5.martā akciju sabiedrība Pirmais Slēgtais Pensiju Fonds un kompānija Parex Asset Management (PAM) noslēdza savstarpējo līgumu par daļas no Pirmā Pensiju Plāna finanšu instrumentu portfeļa līdzekļu nodošanu pārvaldīšanā vadošajai investīciju kompānijai Baltijas valstīs – kompānijai Parex Asset Management.

2007.gada novembrī AS Pirmais Slēgtais Pensiju Fonds izsludināja konkursu uz daļas Pirmā Pensiju Plāna, kas ir lielākais pensiju plāns Latvijā pēc aktīvu apjoma, finanšu instrumentu portfeļa līdzekļu pārvaldīšanu. Konkursanti tika izvērtēti pēc vairākiem kritērijiem, tajā skaitā darba pieredzi, pārvaldīšanā esošo aktīvu apjomu, kompetenci finanšu sektorā, kā arī pensiju un investīciju fondu jomā Latvijā un Eiropā. Konkursa uzvarētājs – kompānija Parex Asset Management – uzsāks finanšu instrumentu portfeļa daļas pārvaldīšanu pēc parakstītā līguma reģistrācijas Finanšu un kapitāla tirgus komisijā.

Līguma parakstīšanas laikā pārvaldes kompānijas Parex Asset Management prezidents Roberts Idelsons pateicās Pirmā Slēgtā Pensiju Fonda pārstāvjiem par izrādīto uzticību: „Šis darījums liecina par mūsu komandas augsto profesionalitāti un mūsu vadošo pozīciju Latvijas aktīvu pārvaldīšanas tirgū, pateicoties kurai tagad mums ir vēl viens liels institucionālais klients. Mēs esam priecīgi, ka vislielākais pensiju plāns Latvijā ir novērtējis mūsu komandas pieredzi klientu līdzekļu pārvaldīšanā Latvijas un starptautiskajos finanšu tirgos un ir uzticējis sava portfeļa pārvaldīšanu tieši kompānijai Parex Asset Management.”

Pirmā Slēgtā Pensiju Fonda valdes priekšsēdētājs Anrī Leimanis: “Pensiju Fonda Pensiju plāna aktīviem pārsniedzot 25 miljonus latu robežu, mēs meklējam jaunas iespējas, lai veicinātu finanšu instrumentu portfeļa pelnītspēju, saglabājot esošo salīdzinoši konservatīvo ieguldījumu stratēģiju, kas sevi ir attaisnojusi Pensiju Fonda turpat 10 gadu darbības laikā. Esam pārliecināti, ka no tā, ka finanšu instrumentu portfelim būs divi līdzekļu pārvaldītāji, kuri savstarpēji konkurēs par labākajiem rezultātiem vienādos Pensiju Fonda noteiktu limitu ietvaros, ieguvēji būs mūsu pensiju plāna dalībnieki. Pensiju Fonda ilglaicīgas sadarbības partneris Evli Securities IBS tāpat kā līdz šim turpinās pārvaldīt daļu no finanšu instrumentu portfeļa. Apzinot finanšu instrumentu ieguldījumu pakalpojumu sniedzēju Latvijā piedāvājumus un izvērtējot to profesionalitāti, kā arī pieredzi finanšu ieguldījumu tirgū, par otru finanšu instrumentu portfeļa daļas pārvaldītāju izvēlējāmies Parex Asset Management”.

Par Pirmo Slēgto Pensiju Fondu:

AS Pirmais Slēgtais Pensiju Fonds ir vienīgais Latvijā reģistrētais privātais pensiju fonds, kura akcionāri ir darba devēji – Lattelecom grupas un Latvenergo grupas uzņēmumi. Pensiju Fonda Pirmajā Pensiju Plānā ir 12,4 tūkstoši dalībnieki, kuru kontos uzkrāti uzkrāti vairāk nekā 25,7 miljoni lati un tas ir lielākais no 17 Latvijas trešā līmeņa pensiju plāniem.

Par Parex Asset Management:

Parex Asset Management ir lielākā ieguldījumu pārvaldes sabiedrība Latvijā ar vairāk nekā 1 miljardu ASV dolāru aktīviem pārvaldīšanā. PAMaktīvu pārvaldīšanas pakalpojumus piedāvā kā vietējiem, tā arī starptautiskajiem klientiem - privātpersonām, korporatīvajiem klientiem, investīciju fondiem, kā arī pensiju sistēmas 2. un 3.līmeņa pensiju plāniem un apdrošināšanas kompānijām. PAMmeitas uzņēmumi aktīvu pārvaldīšanas pakalpojumus piedāvā arī klientiem Lietuvā, Krievijā un Ukrainā. Kompānijas pārstāvniecība darbojas arī Kazahstānā. Žurnāls Funds Europe 2007.gadā kompāniju Parex Asset Management atzina par Labāko Eiropas specializēto investīciju firmu.

Par Parex banku:

Parex banka ir viena no stabili augošām Latvijas komercbankām ar aktīviem vairāk kā 4,5 miljardi EUR. Parex banka saviem klientiem piedāvā integrētus pakalpojumus tādās jomās, kā kreditēšana, maksājumu kartes, līzings, aktīvu pārvaldīšana un vērtspapīru tirdzniecība. Patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā vairāk kā 2600 cilvēki. Bez tam Parex bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 14 pasaules valstīs, tajā skaitā filiāles Berlīnē, Hamburgā, Stokholmā, Malmē, Tallinā un Narvā, meitas banka AP Anlage und Privatbank AG Šveicē un Parex Bankas Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Parex bankai ir piešķirti šādi starptautiskie reitingi: Moody\'s Investors Service – Baa3 (investment grade), Fitch Ratings – BB+, Capital Intelligence – BBB (investment grade).

Papildu informācija:

Viktors Zaķis, Korporatīvo komunikāciju speciālists

Tālrunis: 67010141 vai 29476754

e-pasts: [email protected]

Papildu informācija:

Pirmais Slēgtais Pensiju Fonds:

Sandra Kalniņa, Pensiju Fonda izpilddirektore

Tālrunis: 67055417

e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses