Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijā apdrošina veselību neapmierinošas valsts nodrošinātās veselības aprūpes dēļ

Lielākā daļa jeb ap 59% ģimenes Baltijas valstīs par svarīgāko apdrošināšanas produktu uzskata īpašuma apdrošināšanu, liecina Ergo sadarbībā ar pētījumu kompāniju Mindshare.

Ergo skaidro, ka īpašums nereti ir lielākais un vērtīgākais īpašums, kas ģimenei pieder, turklāt to veicinājusi aktīva hipotekāro kredītsaistību uzņemšanās iepriekšējos gados, kas kā obligātu nosacījumu paredz īpašuma apdrošināšanu.

Starp prioritārajiem apdrošināšanas veidiem Baltijas valstīs ģimenes ierindojušas arī KASKO, veselības un dzīvības apdrošināšanu.

Ģimenes Latvijā kā otru svarīgāko atzīst veselības apdrošināšanu.

Aptaujātās ģimenes Latvijā kā otru svarīgāko vērtē veselības apdrošināšanu. Savukārt gan Lietuvā, gan Igaunijā kā otra svarīgākā atzīta KASKO apdrošināšana.

"Fakts, ka starp TOP 3 prioritārajiem apdrošināšanas veidiem Latvijas ģimenes norāda arī veselības apdrošināšanu, liecina, ka sabiedrība apzinās - par veselību ir jārūpējas katram pašam, un slimot šodien ir dārgi. Otrkārt iedzīvotāji arvien vairāk izprot situāciju valsts veselības apdrošināšanas sistēmā un apzinās, ka saslimšanas gadījumā valsts nespēs nodrošināt nepieciešamo atbalstu." secina Ergo valdes loceklis Baltijā Deniss Sazonovs.

D. Sazonovs norāda, ka Igaunijā un Lietuvā valsts nodrošinātā veselības aprūpe ir kvalitatīvāka kā Latvijā.

Aptaujātās ģimenes Igaunijā un Lietuvā bija vienisprātis par TOP 3 svarīgākajiem apdrošināšanas veidiem. Pēc īpašuma apdrošināšanas par otru nozīmīgāko svarīgāko apdrošināšanu 50% respondentu Lietuvā un 41% Igaunijā norādīja - KASKO. Savukārt kā trešo svarīgāko apdrošināšanu aptaujātās ģimenes kaimiņvalstīs atzina dzīvības apdrošināšanu – Lietuvā (44%) un Igaunijā (38%).

"Pretēji kaimiņvalstīm Latvijā dzīvības apdrošināšana neierindojas starp trīs nozīmīgākajiem apdrošināšanas veidiem. Latvijā uzkrājumu veidošanas kultūra attīstās pakāpeniski, lēnāk nekā Lietuvā un Igaunijā. Neskatoties uz sociālās sistēmas īpatnībām Latvijā, sabiedrībā vēl nav nostiprinājusies pārliecība, ka uzkrājumi vecumdienām vai negaidītiem sarežģījumiem jāveic jau šodien, lai nākotnē katrs pats varētu būt noteicējs par savas dzīves kvalitāti," norāda Deniss Sazonovs.

Baltijas valstīs aptaujātās mājsaimniecības tikai aicinātas izvērtēt viņuprāt prioritāros apdrošināšanas veidus, izņemot obligāto civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu OCTA.

Ergo un Mindshare 2011. gada decembra pētījumā Latvijā, Igaunijā un Lietuvā piedalījās 3826 respondenti vecumā no 18 – 60 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses