Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Latvijas pirmā ceturkšņa ekonomiskā izaugsme bijusi straujākā ES

Latvijas ekonomika 2012.gada pirmajā ceturksnī gada salīdzinājumā uzrādījusi straujāko izaugsmi no visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, bet ceturkšņa salīdzinājumā Latvijas izaugsme bijusi otra straujākā, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati.

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu, palielinājās par 5,5%.

Otra straujākā ekonomiskā izaugsme gada salīdzinājumā pirmajā ceturksnī bijusi Lietuvā - par 4,3%, bet Igaunija ierindojas trešajā vietā ar 4% pieaugumu.

No ziņojumā apskatītajām 20 dalībvalstīm 2012.gada pirmajā ceturksnī gada salīdzinājumā ekonomikas izaugsme reģistrēta 11 valstīs, Lielbritānijas IKP nav mainījies, bet lejupslīde fiksēta astoņās valstīs.

Lielākais kritums gada griezumā šā gada pirmajā ceturksnī reģistrēts Grieķijā - par 6,2%, kam seko Portugāle ar 2,2% un Ungārija ar 1,5% kritumu.

Salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu ES ekonomika pirmajā ceturksnī pieauga par attiecīgi 0,1%, bet eirozonas IKP nav mainījies.

Latvijas ekonomika šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada ceturto ceturksni, palielinājās par 1,1%, kas ir otrs straujākais IKP pieaugums ES.

Straujākais IKP pieaugums ceturkšņa salīdzinājumā reģistrēts Somijā - par 1,3%, bet trešais straujākais pieaugums bijis Slovākijā un Lietuvā - par 0,8%.

Tikmēr Igaunijas ekonomika ceturkšņa laikā pieauga par 0,5%.

IKP kritums ceturkšņa laikā reģistrēts deviņās valstīs, pieaugums - astoņās, bet četrās valstīs IKP ceturkšņa laikā saglabājās nemainīgs.

Gan ES, gan eirozonas ekonomika pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar 2011.gada ceturto ceturksni, nav mainījusies.

Grieķijas dati ir sezonāli neizlīdzināti, bet Nīderlandes dati ceturkšņa salīdzinājumā ir sezonāli neizlīdzināti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Konkurējot par darbiniekiem

Darbinieku prioritātes un vajadzības pēdējā laikā ir strauji mainījušās, tāpēc tradicionāls "labumu grozs", kur ietilpst tikai standartizēti ieguvumi, kā, piemēram, veselības apdro...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses