Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Menģelsone: Administratoram Krājbankas gadījumā primāri jāsaglabā iespēja uzņēmumiem turpināt biznesu

Latvijas Krājbankas gadījumā maksātnespējas administratoram primārās ir valstiskās intereses, un tās ir maksimāli saglabāt iespēju uzņēmumiem turpināt biznesu, arī tiem, kuriem šobrīd ir problēmas ar kredītu atdošanu, portālam Diena.lv norādīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) vadītāja Līga Menģelsone.

Viņa skaidroja, ka Latvijas Krājbankas gadījums nav tipiskais, kurā administratoram būtu jāpilda savi amata pienākumi burtiski.

"Noteikti jāvērtē uzņēmumi, katrs atsevišķi, kuriem Krājbanka bija nākusi pretī un piešķīrusi atvieglotas prasības kredītmaksājumiem. Vissvarīgākais ir uzņēmumu saglabāšana un darba vietu saglabāšana," teica L.Menģelsone.

LDDK vadītāja arī atzina, ka par administratora kandidatūras profesionalitāti nedrīkstētu krist pat vismazākā aizdomu ēna, ka darbības, kuras tiks veiktas, varētu būt negodīgas. "Par pieredzi runājot - publiski ir
jāiepazīstina sabiedrība ar viņa veikumu līdz šim. Tātad galvenais - profesionalitāte, godaprāts un regulāras publiskas atskaites par paveikto," sacīja L.Menģelsone.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa auditorfirmu KMPG Baltic apstiprinājusi par Latvijas Krājbankas maksātnespējas administratoru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses