Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

papildināta - 90% Krājbankas noguldītāju saņems noguldījumus pilnā apmērā

Viņš uzsvēra, ka tas attiecas uz jebkuru prasījumu pret Krājbanku, arī procentiem - gan bērnu kontiem, gan krājkontiem, gan depozītiem, gan norēķinu kontiem.
Aptuveni 90% Latvijas Krājbankas noguldītāju saņems savus noguldījumus pilnā apmērā, piektdien žurnālistus informēja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājas vietnieks, Krājbankas pārvaldnieks Jānis Brazovskis.

Šo līdzekļu izmaksai tiks izmantoti 150 miljoni, kas pieejami Noguldījumu garantiju fondā, kā arī 200 miljoni, ko paredzēts aizņemties no Valsts kases.

Viņš atturējās prognozēt, kad savus līdzekļus varētu atgūt cilvēki, kuru noguldījumi pārsniedz likumā garantēto summu.
Brazovskis teica, ka aplēses par bankas aktīviem ir ļoti konservatīvas, tādēļ viņš cer, ka būs iespējams atgūt vairāk. Pēc viņa vārdiem, jāatgūst ne tikai minētie 350 miljoni latu, bet vēl rūpīgi jāpiestrādā, lai iegūtu aptuveni 200 miljonus latu.

Bankas kredītportfelis pēc nomināla veido vairāk nekā 300 miljonus latu, bet kā reāli atgūstamu Brazovskis minēja 200-250 miljonus latu.

Par aktīviem tiks uzskatītas arī Krājbankas meitassabiedrības, kas turpinās darboties. Tām tiks meklēti pircēji, lai pēc iespējas atgūtu līdzekļus.

Viņš norādīja, ka Krājbankas un tās akcionāra Snoras kapitāli ir nodalīti, līdz ar to ir pieteikti divi dažādi maksātnespējas procesi. Krājbankai ir prasījumi arī pret Snoras. Pēc Brazovska teiktā, runa varētu būt par aptuveni desmit miljoniem latu.

Lai gan Krājbankas akcijas ir Snoras aktīvs, viņš izteica šaubas, ka to varētu pārdot maksātnespējas procesā. "Ja var atrast labu investoru, tad visi varam priecāties," teica FKTK pārstāvis. Viņš arī atzina, ka sanācija pastāv kā variants, taču problēmas ir pietiekami lielas, ir daudz risināmu jautājumu. "Priecātos, ja būtu sanācija, bet vai tas gadījumā neietilpst brīnumu kategorijā, neesmu pārliecināts."

Vaicāts par zaudējumiem tautsaimniecībai, viņš norādīja, ka šādus zaudējumus nav rēķinājis, taču, viņaprāt, posts nav izrēķināms skaitļos. "Posts ir konstatēts, jādomā, kā to samazināsim. Varētu izteikt sausos skaitļos, bet domāju, ka man uzņēmēji nepiekristu. Lieliski apzinos, ka tas nav skaitļos izsakāms, nemaz nerunājot par morālajām ciešanām," norādīja Brazovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektroenerģijas balansēšanas tirgus nākotne

Latvijā ilgu laiku niecinātās un kritizētās, savulaik OIK apkarošanas rezultātā izslēgtās ar dabasgāzi darbināmās koģenerācijas stacijas tagad var izrādīties vērtīgs elektroenerģijas ba...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses