Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Polises tirgos arī līzinga kompānijas

Tas liks sasparoties visiem tirgus dalībniekiem, — tā, komentējot Swedbank un SEB plānus saviem klientiem tiešā veidā piedāvāt atsevišķus riska apdrošināšanas pakalpojumus, saka Latvijas Apdrošinātāju asociācijas vadītājs Juris Dumpis. Swedbank no aprīļa saviem klientiem piedāvās brīvprātīgās auto apdrošināšanas (KASKO) un mājokļa apdrošināšanas polises, atverot Latvijā Igaunijas apdrošināšanas sabiedrības filiāli, savukārt SEB KASKO polises tirgos sadarbībā ar citiem apdrošinātājiem.

Nav polises — katastrofa

Swedbank Līzings vadītājs Daniils Ruļovs Dienai skaidro, ka Igaunijā Swedbank apdrošināšanas pakalpojumus piedāvā jau vairāk nekā divus gadus, un, izvērtējot kolēģu pieredzi, to nolemts pārņemt arī Latvijā. Pagaidām Swedbank apdrošināšana piedāvās tikai nekustamā īpašuma un KASKO apdrošināšanu, taču tiek pieļauts, ka nākotnē būs pieejamas arī OCTA polises.

D.Ruļovs atzīst — lielākais ieguvējs šajā gadījumā būs banka vai līzinga kompānija — gadījumā, ja klients apdrošināšanas pakalpojumus pērk tiešā veidā, tas ļauj labāk kontrolēt, vai ieķīlātās mašīnas un dzīvokļi ir apdrošināti. "Ja sliktajos laikos kaut kas notiek un objekts nav apdrošināts, tā ir katastrofa," piebilst D.Ruļovs. Swedbank apdrošināšana sākotnēji koncentrēsies uz Swedbank auto līzinga un hipotekāro kredītu klientiem.

Lai gan patlaban apdrošināšanas tirgus apjomi samazinās, tirgus joprojām nav piesātināts un vieta jauniem spēlētājiem vēl ir, uzskata J.Dumpis. Viņaprāt, jaunas tendences tirgū noteikti saasinās konkurenci. "Klientam tas nozīmē, ka cena, serviss un attieksme būs arvien labāki," paredz asociācijas vadītājs.

Arī nopelnīt

Savukārt SEB līzings KASKO apdrošināšanas pakalpojumu piedāvās sadarbībā ar jau esošām apdrošināšanas sabiedrībām, līdz ar to konkurences cīņā ar "tradicionālajiem" apdrošinātājiem neiesaistīsies, teic SEB līzings biznesa attīstības vadītāja Dace Dūklava-Kokina. "Mūsu mērķis ir piedāvāt klientiem ērtus pakalpojumus un nodrošināt, lai visas mašīnas tiktu apdrošinātas," uzsver SEB līzinga pārstāve, kura vienlaikus atzīst — viens no apsvērumiem ir arī iespēja nopelnīt, jo par apdrošināšanas starpniecību pienākas arī procenti. Savukārt klients, pērkot polisi līzinga kompānijā, iegūst tādējādi, ka, sadalot KASKO maksājumu pa mēnešiem, kopējā polises cena nepieaug, kā tas bieži notiek, pērkot polisi pie apdrošinātāja. Turklāt apdrošināšanas maksājums var tikt pievienots ikmēneša līzinga naudas atskaitījumiem, priekšrocības min D.Dūklava-Kokina. Savu apdrošināšanas sabiedrību SEB neesot vēlējusies atvērt, jo šis bizness kā tāds SEB interesēs neietilpstot.

Gan Swedbank, gan SEB uzsver — tā esot tikai sakritība, ka abas grupas apdrošināšanas pakalpojumus Latvijā sākušas piedāvāt vienlaikus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses