Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Arhitektu kolēģija liek šķēršļus "Rimi" būvniecībai pie Brīvdabas muzeja

Pilsētas arhitekts Jānis Dripe solījis ierosināt SIA _Rimi Latvia _piederoša zemes gabala Brīvības gatvē, tieši pie Brīvdabas muzeja iebraucamā ceļa, atpirkšanu. Uzņēmums tur vēlas uzbūvēt Rimi veikalu, bet Rīgas pilsētas arhitekta kolēģijā, apspriežot šo projektu, arhitekti atklāja vairākas nepilnības, vēsta laikraksts _Dienas bizness. _Kolēģija atbalsta J. Dripes vēlmi rosināt Rīgas pašvaldībai atpirkt zemi no Rimi.

Vairāki arhitekti vispār iebilda pret Rimi ieceri, sakot, ka veikals, turklāt tāds, kā to iecerējis Rimi vispār nav piemērots konkrētai vietai pie Brīvdabas muzeja.

Rimi Latvia mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Eniņa laikrakstam norādīja, ka Rimi Latvia apzinās, ka Brīvdabas muzeja netālā atrašanās un vietas kultūrvēsturiskais mantojums prasa projektam īpašu pieeju un uzmanību. «Sadarbībā ar arhitektiem ir izstrādāts projekts, kurā ietverti nestandarta risinājumi, lai tas iederētos šajā vietā,» tā Z. Eniņa.

Diena.lv iepriekš rakstīja, ka Projektu apsaimniekos Rimi Baltic piederošais SIA Plesko Real Estate. Iecerēts, ka tirdzniecības centrā Brīvības gatvē enkurnomnieks būs Rimi, bet pārējā platība tiks iznomāta citiem tirgotājiem un pakalpojumu sniedzējiem. Savu izvēli par labu centra būvniecībai šajā vietā Rimi pamato ar nekustamā īpašuma atrašanos stratēģiski svarīgā vietā, gar kuru vērojama spraiga apmeklētāju plūsma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses