Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Arī pēc "Jaunā viļņa" nekustamā īpašumu tirgus nav īpaši aktivizējies

Lai gan Krievijas iedzīvotāji, tai skaitā turīgi uzņēmēji, uz Jūrmalā notiekošo starptautisko jauno izpildītāju konkursu Jaunais vilnis 2010 ieradās ne vien baudīt mūziku, bet arī slēgt darījumus, arī pēc konkursa nav fiksēta pastiprināta darījumu aktivitāte nekustamā īpašuma tirgū, noskaidroja Diena.lv, aptaujājot kompāniju pārstāvjus.

"Paša konkursa laikā aktivitātes vispār nav, jo cilvēki atpūšas. Visi zvana un interesējas pirms tam, bet darījumus slēdz pēc Jaunā viļņa. Tomēr arī tad to nebija vairāk nekā parasti," saka ar Jūrmalas īpašumiem strādājošās kompānijas MC Real valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Cikunovs.

Palielinātā interese no Krievijas pircējiem ir uzpūsta, uzskata SIA Balsts valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš. Protams, īpašums Jūrmalā ir pievilcīgāks nekā Igaunijā, tomēr pārsvarā interesi izrāda tikai mazie uzņēmēji, kuri nevar atļauties dzīvojamo platību Londonā, Nicā vai mitināšanos uz jahtas," viņš saka.

Krievijas un citu NVS valstu iedzīvotāji Jūrmalā vislielāko interesi izrāda par mājokļiem jūras tuvumā. Tās ir gan savrupmājas, gan dzīvokļi jauno projektu ēkās. Šie mājokļi ir visdārgākie, un nereti, saprotot, kāda ir to cena, potenciālo pircēju interese mazinās, stāsta SIA Latio pārstāvis Roberts Kārkliņš.

Kompānijas Ober-Haus Real Estate valdes priekšēdētāja Aija Āboliņa stāsta, ka interese no Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem palielinājusies jūnija sākumā. Noslēgto darījumu gan nav daudz. Daļa no tiem šobrīd esot procesā - cilvēki aktīvi aplūkojot īpašumus, dažiem esot jau iemaksāta rokas nauda. Izmaiņas Imigrācijas likumā, kas dod iespēju pret nopirkto nekustamo īpašumu saņemt uzturēšanās atļauju mūsu valstī, psiholoģiski Latviju parādot labvēlīgā gaismā. "Arī iepriekš viņi varēja pieprasīt ilgtermiņa vīzu, tomēr šīs izmaiņas, iespējams, liek just pretimnākšanu no valdības puses," uzskata A.Āboliņa.

Pretrunīgi vērtētie grozījumi likumā stājās spēkā 1.jūlijā, taču nekustamā īpašuma nozares pārstāvji jau iepriekš atzina: interese par īpašuma pirkšanu ir liela, taču reālu darījumu ir maz. Jauni pieprasījumi pēc uzturēšanās atļaujām, kas pamatoti ar jaunajām Imigrācijas likuma normām, nav iesniegti, informē Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP). Līdz šim bijuši trīs iesniegumi, par kuriem pārvalde informēja jau augusta sākumā, teica PMLP pārstāvis Andrejs Rjabcevs. Grozījumi paredz tiesības trešo valstu pilsoņiem lūgt uzturēšanās atļauju Latvijā, ja ir veikts ieguldījums bankā vismaz 200 000 latu apmērā, uzņēmējdarbībā vismaz 25 000 latu apmērā un nomaksāti nodokļi 20 000 latu apmērā vai iegādāts nekustamais īpašums vismaz 100 000 latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses