Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Cinis: Samazinātais būvprojekta akceptēšanas termiņš būs grūti izpildāms

Grozījumi Vispārīgajos būvnoteikumos, kas tiek skatīti Saeimā un paredz vienkāršot būvniecības administratīvo procesu, atsakoties no daudzajiem starplēmumiem, kopumā ir labvēlīgi tiem, kas vēlas būvēt, tomēr saīsinātais termiņš dokumentu sagatavošanai varētu būt neizpildāma prasība Rīgas pašvaldībā, uzskata Rīgas pilsētas Būvvaldes vadītājs Andis Cinis.

Grozījumi paredz virkni būtisku izmaiņu dokumentu iesniegšanai būvvaldē - ir vienkāršota kārtība dokumentu saskaņošanai mazajām arhitektūras formām, no 30 uz 15 dienām saīsināti termiņi dokumentu sagatavošanai, un veikti vairāki citi precizējumi. Taču Cinis uzsvēra, ka būs nepieciešams pievērst uzmanību Rīgas pilsētas Būvvaldē iesniedzamo dokumentu kvalitātei.

Rīgas pilsētas Būvvaldē 2010.gadā apkalpoti 75 249 cilvēki, sagatavoti un izsniegti 55 474 dokumenti un veikti 9 073 apsekojumi. Šā gada četros mēnešos Būvvalde apkalpojusi jau 21 508 cilvēku, sagatavojusi un izsnieguši 16 736 dokumentu un apsekojusi 2187 objektus. Tas nozīmē, ka katrs no lēmuma pieņēmējiem risina vidēji 8 - 10 lietas dienā, norādīja Cinis.

Rīgas pilsētas Būvvaldes vadītājs pauž bažas, ka būvprojekta saskaņošana 15 darba dienās un būvatļaujas izsniegšana 5 darba dienās pie pašreizējās kapacitātes būs neizpildāms termiņš. "Vispār man šie termiņi patīk tāpat kā visiem, kas vēlas saskaņot projektu un saņemt būvatļauju. Mani vienīgi mulsina Rīgas pilsētas Būvvaldes kapacitāte pie esošā darba apjoma - Būvvaldē strādā 101 darbinieks, sekretāres un tehniskos darbiniekus ieskaitot," norādīja Cinis.

Izvērtējot esošo darba apjomu un Rīgas pilsētas Būvvaldes resursus, likumdevējs ir pieņēmis gandrīz neizpildāmu lēmumu, uzskata Cinis, norādot, ka sagatavotie iesniegumi un projekti ne vienmēr ir gana kvalitatīvi, tādējādi kavējot laicīgas atbildes saņemšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses