Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Izmantojot privātās partnerības principu, LVM būvēs jaunu biroja ēku

Balstoties uz privātās partnerības principiem, mežu apsaimniekotājs Latvijas Valsts meži (LVM) iecerējis uzbūvēt Babītē jaunu biroja ēku, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness. Privātajam partnerim - SIA RRB Celtniecība un uzņēmuma partneriem - būs ne vien jārealizē būvniecība, bet arī jānodrošina apsaimniekošana.

Kā norādījis LVM struktūrvienības LVM Nekustamie īpašumi direktors Artūrs Jansons, LVM jaunās biroja ēkas celtniecībai netērēs nevienu latu, jo to valsts un privātās partnerības projekta ietvaros būvēs RRB Celtniecība kopā ar saviem partneriem SIA Labo namu aģentūra, SIA Pirmais princips, SIA Catella Corporate Finance, SIA Protechnologies, SIA OMV un zemes īpašnieks Aivars Miķelsons. Saskaņā ar konkursa nosacījumiem šiem uzņēmumiem jāizveido kopīgs uzņēmums, kas realizēs projektu un nodarbosies ar jaunās biroja ēkas apsaimniekošanu.

LVM atsevišķi maksās tikai par elektroenerģijas un datu pārraides pakalpojumiem. Partneris, kas būs ēkas īpašnieks, nodrošinās arī ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu, segs remonta, kā arī mēbeļu un tehnoloģisko iekārtu atjaunošanas un nomaiņas izmaksas.

Kopumā privātās partnerības konkursā tika saņemti seši pieteikumi. RRB Celtniecības un partneru piedāvājums paredz nomas maksu 14,8 lati par kvadrātmetru mēnesī, un tā esot bijusi viszemākā, tāpat par atbilstošākajām konkursa nosacījumiem atzītas piedāvātās ēkas novietnes, tehniskais un vizuālais risinājums. Patlaban tiek gaidīts LVM valdes pilnvarojums līguma slēgšanai.

Saskaņā ar līgumu LVM jaunajās telpās būtu jāievācas pēc diviem gadiem – apmēram 2011.gada rudenī.

Ēkai būs trīs stāvi ar pagrabstāvu, kopējā biroja telpu platība būs 7000 kvadrātmetru, vēl paredzēta autostāvvieta 350 auto. Iecerēts, ka sākotnēji LVM aizņems vismaz 4000 kvadrātmetrus lielu platību, bet pārējo – 3000 kvadrātmetru – īpašnieks varēs iznomāt ar nosacījumu, ka citiem iznomātās telpas būs pieejamas LVM pēc tā iepriekšēja paziņojuma.

RRB Celtniecība
valdes priekšsēdētājs Normunds Štāls teicis, ka vēl nav zināms, kam tiks iznomāta brīvā platība. Nomnieku uzņēmums meklēs tikai pēc diviem gadiem. Pēc viņa vārdiem, būvniecības sākums nekavēsies.

Tiek lēsts, ka projekta īstenošana varētu izmaksāt ap 6-7 miljoniem latu.

Pašlaik LVM Rīgā kopējā aizņemtā piecās vietās esošo biroju platība ir nedaudz lielāka par 3500 kvadrātmetriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses