Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kašs: Latvijā uzstāda pasaules rekordus uzņēmumu pārreģistrēšanā

Ventbunkers valdes priekšsēdētājs Dzintars Kašs iesniedzis Rīgas Reģiona pārvaldes Jūrmalas policijas iecirknī pieteikumu par kriminālprocesa sākšanu pret personu grupa, kas viltojuši SIA Ventrans Rīga sapulces lēmumus.

Iesniegumā Kašs norāda, ka ir pamats uzskatīt, ka personu grupa, kurā darbojas Alvis Hāze, Jānis Hāze un Alvja Hāzes sieva Diāna Jukna, viltojot SIA Ventrans Rīga sapulces lēmumus, ar viltu panākuši nelikumīgus Uzņēmuma reģistra lēmumus, saskaņā ar kuriem tika iecelti valdes locekļu amatā brāļi Hāzes un Dāvids Anstis.

"2012.gada janvārī - 8., 24., 26., 27.janvārī - praktiski katru dienu notika neesošas SIA Ventrans Rīga dalībnieku sapulces, kurās par Ventrans Rīga valdes locekļiem tiek ievēlēti Alvis Hāze un Jānis Hāze un Dāvids Anstis. Vēlos norādīt, ka Ventbunkers pieder 66,96% Ventrans Rīga daļu, un Ventbunkers nevienā no sapulcēm nav piedalījusies," skaidro Kašs iesniegumā.

Ventbunkers pārstāvji uzsver, ka šis ir teju pasaules rekords valdes pārreģistrācijas biežumam, un cer, ka tiesībsargājošās institūcijas beidzot pārtrauks šīs nelikumīgās darbības.

Kašs uzsver, ka norādītajā sapulces lēmumā informācija ir nepatiesa, jo Ventbunkers sapulcē nepiedalījās, ko var apstiprināt visi uzņēmuma valdes un padomes locekļi. Tādējādi ārkārtas sapulces lēmums ir viltots.

Viņš uzskata, ka minētā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, atkārtoti, mantkārīgā nolūkā, lai pārņemtu Ventrans Rīga vadību un piekļūtu Ventrans Rīga finanšu līdzekļiem, izgatavoja patiesībai neatbilstošus Ventrans Rīga ārkārtas dalībnieku sapulces lēmumus un iesniedza tos Uzņēmumu reģistrā. Līdz ar to esot izdarīts noziedzīgs nodarījums.

Policijai tiek lūgts sākt kriminālprocesu par iespējamām noziedzīgām darbībām un pieprasīti Ventrans Rīga bankas konta izrakstus.

Ventbunkers ir akciju sabiedrība, kura komercdarbība tiek realizēta divos virzienos: tā nodarbojas ar naftas produktu pārkraušanu Ventspils ostas teritorijā sev piederošā terminālī un pārvalda savus ieguldījumus - akcijas un daļas - meitassabiedrībās. Būtiskākie un vērtīgākie AS Ventbunkers ieguldījumi ir AS Latvijas Naftas Tranzīts pamatkapitālā - apmēram 51% akciju, kā arī SIA Ventrans Rīga pamatkapitālā - 67% daļu. Savukārt SIA Ventrans Rīga pieder apmēram 11% akciju AS Latvijas naftas Tranzīts pamatkapitālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses