Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

"Latio": februārī pieaudzis atsevišķu istabu izīrēšanas piedāvājums

Februārī pieaudzis atsevišķu istabu izīrēšanas piedāvājums, kas ir saistīts ar komunālo maksājumu optimizēšanu, secinājis uzņēmums Latio. Proti, saimnieki dzīvo vienā istabā un otru izīrē, tādā veidā samazinot abu pušu izmaksas. Latio gan neuzskata, ka ir liels pieprasījums pēc šāda veida dzīvokļiem.

Pagājušajā mēnesī īres cenas dzīvokļiem vidējā stāvoklī Rīgas mikrorajonos nav būtiski mainījušās. Bija vērojama pavisam neliela tendence tām paaugstināties, kas, pēc Latio ekspertu domām, varētu būt saistīts ar īslaicīgu šādu dzīvokļu piedāvājuma kritumu. Pēc Latio tirgus pārskata datiem, februārī vidējā īres cena sērijveida dzīvokļiem vidējā stāvoklī bija 2,5 eiro par kvadrātmetru (eiro/m2), janvārī tā bija 2,2 eiro/m2.

Saglabājas pieprasījums pēc labiem dzīvokļiem jaunajos projektos Pārdaugavā, tai skaitā Ziepniekkalnā, Torņakalnā, Pleskodālē un Āgenskalnā.

Pēc Latio norādītā, arvien ir saglabājies pieprasījums pēc kvalitatīviem-ekskluzīviem dzīvokļiem. Šiem dzīvokļiem nevarot noteikt kvadrātmetra cenu, jo ir ļoti dažādas platības un atrašanās vietas, mēbeļu esamība. Savukārt piedāvājumā tiešām kvalitatīvu ekskluzīvo dzīvokļu esot par maz.

Par dzīvokļu īri jaunajos projektos interesējas arī to potenciālie pircēji, secina uzņēmums. Pircēji, kuriem ir vēlme uzlabot savus dzīves apstākļus, bet nav pirmās iemaksas dzīvokļa iegādei, meklē iespēju dzīvokli īrēt. Tādā veidā pirmo gadu maksājumi veido nepieciešamo pirmo iemaksu. Lai arī šādu reālu gadījumu nav daudz, interese no pircēju/īrnieku puses ir palielinājusies, norāda Latio.

Kompānija piebilst, ka īres cenu kritums dzīvokļu tirgū iestājās pusgadu vēlāk nekā pārdošanas cenu kritums 2007.gadā. Patlaban vidējas īres cenas sērijveida dzīvokļiem Rīgā ir pielīdzināmas 2003.gada nogales cenu līmenim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses