Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

"Latio": interese par privātmāju īri Jūrmalā vasarā diezgan liela

Interese par privātmāju īri Jūrmalā vasaras sezonai ir diezgan liela, un īpašnieki prasīto īres maksu nesamazina. Pārsvarā ir pieprasītas mājas jūras pusē. Par māju ilgtermiņa īri interese nav liela, liecina Latio dati.

Jūrmalā, īrējot labas kvalitātes savrupmāju uz gadu, tiek prasīta maksa, sākot no 500 latiem mēnesī, savukārt tikai vasaras sezonā īres maksa ir 1000 lati mēnesī.

Kopumā martā salīdzinājumā ar februāri dzīvokļu īres maksa nav būtiski mainījusies, liecina Latio dati.

Rīgas mikrorajonu vidējā stāvoklī esošu sērijveida dzīvokļu vidējā īres maksa bez komunālajiem maksājumiem martā bija 2,5 eiro par kvadrātmetru. Pagājušajā mēnesī vidējā īres maksa pieaugusi vienīgi trīsistabu sērijveida dzīvokļiem, pietuvojoties četristabu dzīvokļu īres maksai.

Tikmēr lielākais pieprasījums sērijveida dzīvokļu segmentā ir pēc vienas un divu istabu labā tehniskā stāvoklī esošiem mēbelētiem dzīvokļiem.

Rīgas mikrorajonu jauno projektu dzīvokļu mēneša vidējā īres maksa bez komunālajiem maksājumiem martā bija 4,5–6,5 eiro par kvadrātmetru, savukārt pilsētas centra dzīvokļu – 5,5–8,5 eiro par kvadrātmetru.

Ārpus Rīgas centra esošu vienas un divu istabu jauno projektu dzīvokļu vidējā īres maksa patlaban ir 150–200 lati bez komunālajiem maksājumiem, bet dzīvokļiem labos projektos pilsētas centrā tā var sasniegt 350–450 latus.

Savrupmāju īres piedāvājuma maksa svārstās no 500 līdz 1500 eiro mēnesī. Tā ir atkarīga no mājas platības, apdares līmeņa un atrašanās vietas. Labas kvalitātes savrupmāju īres cena var būt līdz 3000 eiro mēnesī, piemēram, Mežaparkā, Jūrmalā.

Kā norāda kompānija, kopīga iezīme visam mājokļu īres tirgum ir tāda, ka agrāk ierastā gada termiņa vietā pēdējā laikā liela daļa īrnieku vēlas slēgt īres līgumu uz pusgadu. Ja īrētais dzīvoklis vai māja viņus apmierina, līgums tiek pagarināts. "Iemesls šādai īrnieku piesardzībai ir gan nestabilā ekonomiskā situācija un pārliecības trūkums par saviem ienākumiem, gan arī zināmas šaubas par jauno projektu kvalitāti," norāda Latio.

Uzņēmuma speciālisti arī secinājuši, ka pieprasījums pēc kvalitatīvu un mūsdienīgi iekārtotu dzīvokļu īres patlaban ir augošs, taču šādu mājokļu piedāvājums ir ierobežots. Viņuprāt, daudziem dzīvokļu izīrētājiem ir vērts padomāt par neliela remonta veikšanu vai mūsdienīgākām mēbelēm piedāvātajos mājokļos.

Latio paredz, ka dzīvokļu īres maksas kritums, visticamāk, neturpināsies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses