Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

"Latio": janvārī īres tirgū cenas palika iepriekšējā mēneša līmenī

Janvārī īres tirgū cenas palika iepriekšējā mēneša līmenī ar vidējo rādītāju 2,2 eiro par kvadrātmetru (eiro/m2) dzīvokļiem vidējā stāvoklī Rīgas mikrorajonos, liecina Latio tirgus pārskata dati. Rādītājs tiek aprēķināts kā vidējais lielums no visu tipu sērijveida dzīvokļiem visos mikrorajonos ar dažādu istabu skaitu.

Janvārī īre vienistabas sērijveida dzīvokļiem vidējā stāvoklī Rīgas mikrorajonos izmaksāja vidēji 50-60 latus mēnesī. Divistabu dzīvokļiem - no 80 līdz 90 latiem mēnesī, plus komunālie maksājumi. 3 un 4 istabu dzīvokļu īres maksas bija apmēram vienādas, vidēji 110 lati mēnesī, vērtē kompānija.

Savukārt Rīgas centrā vidējā dzīvokļu īres cena janvārī bija aptuveni 4,8 eiro/m2. Jaunajos projektos - vidēji 7,3 eiro/m2. Patlaban īres cenu tālāka lejupslīde netiek novērota. "Iespējams, ka vēl būs cenu korekcijas, bet vairs ne tik krasas kā pēdējā gada laikā," uzskata Latio īres nodaļas vadītājs Ģirts Krūmiņš.

Pēdējā pusgada laikā pieaudzis savrupmāju īres piedāvājums. Īres piedāvājumi šobrīd ir visos savrupmāju segmentos, bet pieprasījums ir ļoti mazs un darījumi notiek tikai ar pilnībā pabeigtām un kvalitatīvām savrupmājām ar labu novietojumu. Vairumā gadījumu šādus objektus īrē ārvalstu pilsoņi un vēstniecību darbinieki.

Pieprasījums pēc rindu māju un padomju laikos celtu savrupmāju īres praktiski nav. Īres piedāvājuma cenas šobrīd svārstās no 350 latiem līdz 1500 latiem mēnesī, kas ir atkarīgs no ēkas platības, novietojuma un apdares līmeņa.
Īres piedāvājuma īpatsvars ir atšķirīgs dažādās Rīgas un Rīgas rajona vietās. Piemēram, Berģos un Ķīpsalā izīrējamo māju skaits veido aptuveni 85% no piedāvājumā esošo savrupmāju skaita.

Salīdzinot ar 2007.gadu, īres cenas starpība dažādu platību dzīvokļiem bija būtiski samazinājusies 2009.gada otrajā pusē, norāda Latio. Šobrīd vērojama tikko manāma tendence cenām nedaudz attālināties.

Pēc kompānijas datiem, šobrīd ir sasniegts 2003.gada nogales īres cenu līmenis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses