Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

"Latio namsaimnieka" apgrozījums pērn - Ls 183 000, strādāts ar zaudējumiem

Nekustamā īpašuma pārvaldīšanas un apsaimniekošanas uzņēmuma Latio namsaimnieks apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 183 000 latu, savukārt šā gada pirmajos četros mēnešos tas bija 156 000 latu, informēja uzņēmums.

2009.gadā palielinājušies arī Latio namsaimnieka zaudējumi, sasniedzot 26 000 latu. Zaudējumu galvenais iemesls ir no citiem apsaimniekotājiem pārņemto daudzdzīvokļu dzīvojamo māju sliktais tehniskais stāvoklis, kas prasīja investīcijas inženiertehnisko iekārtu normālas darbības nodrošināšanā, skaidro uzņēmums.

Jāatgādina, ka par plānu aktīvāk ielauzties namu apsaimniekošanas biznesā, mēģinot izkonkurēt pašvaldības šajā jomā, Latio paziņoja pērnā pavasarī.

2008.gadā Latio namsaimnieks strādāja ar 99 000 latu apgrozījumu.

Pērn būtiski pieaudzis uzņēmuma apsaimniekoto objektu – gan daudzdzīvokļu māju, gan komercīpašumu – apjoms, tāpat ievērojami audzis komercbanku pārņemto un uzņēmuma apsaimniekošanā nodoto īpašumu skaits, norāda Latio namsaimnieka valdes priekšsēdētājs Aivars Gontarevs.

Šogad apsaimniekoto ēku kopējā platība sasniegusi 116 000 kvadrātmetru. Zemes, uz kuras atrodas šīs ēkas, kopējā platība šā gada aprīlī sasniegusi 440 000 kvadrātmetru.

Apsaimniekojamās platības kopējo apjomu salīdzinājumā ar pagājušo gadu šogad plānots dubultot. Savukārt viens no svarīgākajiem mērķiem šogad būšot uzsākto daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku energoefektivitātes paaugstināšanas projektu īstenošana. Renovācijas un energoefektivitātes darbus paredzēts veikt desmit uzņēmuma apsaimniekotajās daudzdzīvokļu ēkās.

Latio namsaimnieks ir 1995.gadā dibināts Latio grupas uzņēmums, kura galvenā darbības joma ir nekustamā īpašuma pārvaldīšana un apsaimniekošana. Sākotnēji uzņēmums pakalpojumus galvenokārt sniedza saistītajām kompānijām, bet 2009.gadā paplašināja darbību, aktīvi iesaistoties daudzdzīvokļu dzīvojamo māju, kā arī komercobjektu apsaimniekošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses