Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

"Latio": pirmajā ceturksnī lielākais pieprasījums pēc nelielām tirdzniecības telpām

Šā gada pirmajos trijos mēnešos Rīgā lielākais pieprasījums bija pēc nelielas platības tirdzniecības telpām, liecina Latio komercplatību tirgus pārskats par 2010.gada pirmo ceturksni.Aktivitāti nelielo telpu segmentā Rīgas centrā kompānija vērtē kā ļoti augstu. Galvenokārt to nodrošina konditorejas, kafejnīcas, restorāni un citi ēdināšanas uzņēmumi, kā arī nelieli veikaliņi.

Uzņēmums patlaban tirgū neredz jaunus, nopietnus mazumtirgotājus, kas Rīgas centrā vēlētos nomāt lielas platības. Uzņēmumi, kas nenodarbojas ar ēdināšanu vai pārtikas tirdzniecību, lielākoties vēlas nomāt telpas tirdzniecības centros. Latio Komercīpašumu tirdzniecības daļas vadītājs Jānis Šīns pieļauj, ka pēc jaunā tirdzniecības centra Galleria Rīga atklāšanas septembrī daļa nomnieku, iespējams, pārcelsies uz to, tādējādi atbrīvojot citas telpas Rīgas centrā.

Rīgas centrā labās vietās esošu nelielu tirdzniecības telpu nomas maksa var sasniegt 25–35 eiro par kvadrātmetru mēnesī, liecina uzņēmuma dati. Vecrīgā tirdzniecības telpu vidējā nomas maksa ir 20–25 eiro par kvadrātmetru mēnesī, bet aktīvākajās tirdzniecības ielās nelielām telpām nomas maksa sasniedz 40 eiro mēnesī. Vecrīgā telpu piedāvājums gan esot ierobežots, jo lielākā daļa platību ir iznomātas. Tālāk no Vecrīgas, piemēram, Ģertrūdes ielā, tirdzniecības telpu vidējā nomas maksa ir 10–15 eiro par kvadrātmetru mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses