Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

"Latio": situācijai uzlabojoties, jāaug jauno dzīvokļu pārdošanas apjomiem, bet ne cenai

Ekonomiskajai situācijai uzlabojoties, būtu jāpieaug jauno dzīvokļu pārdošanas apjomiem, bet ne to cenai, uzskata _Latio _tirgus analītiķis Māris Grīnbergs.

Viņš uzskata, ka patlaban jauno projektu tirgu nevar uzskatīt par brīvu, jo lielākajā daļā māju dzīvokļu pārdošanas cenas tiek administratīvi noteiktas no banku puses. "Būtībā tās ir nākotnes cenas, kas neatbilst pašreizējai ekonomiskajai situācijai un cilvēku pirktspējai," saka M.Grīnbergs.

Latio dati liecina, ka dzīvokļu piedāvājums jauno projektu ēkās samazinās, jo esošie dzīvokļi pamazām tiek izpirkti, bet jaunuzbūvēti mājokļi tirgu nepapildina. Piedāvājuma izmaiņas galvenokārt saistītas ar dzīvokļu otrreizējo pārdošanu. Savukārt pieprasījums pēc dzīvokļiem jaunajos projektos saglabājies iepriekšējo šā gada mēnešu līmenī.

Martā jauno projektu dzīvokļu cenas būtiski nav mainījušās, lai gan iezīmējās neliela to paaugstināšanās tendence, secina kompānija. Attīstītāju piedāvāto dzīvokļu raksturīgākās cenas martā bija 850 – 1300 eiro par kvadrātmetru atkarībā no apdares veida, projekta un tā atrašanās vietas. Tiek piedāvāti dzīvokļi arī par augstāku cenu, piemēram, 1800 – 2000 eiro par kvadrātmetru.

Pircēji pārsvarā gan nav gatavi maksāt šādas cenas, norāda Latio.

Rīgas rajona, piemēram, Babītes, Mārupes, jaunajos projektos pircēji vēlas iegādāties dzīvokļus ar pilnu apdari par 800 – 900 eiro par kvadrātmetru.

Otrreizējā pārdošanā jauno dzīvokļu ar apdari raksturīgākās cenas martā bija 1200 – 1500 eiro par kvadrātmetru. Šo mājokļu īpašnieki cenas nesamazina, jo vairumā gadījumu to neļauj kredītsaistības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses