Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

LEC izbūvē 3,3 kilometrus garu kabeļu līniju Rīgas centrā, izmantojot beztranšejas metodi

SIA Latvijas energoceltnieks (Būvkompānija LEC) noslēdzis 3,3 kilometrus garas kabeļu līnijas izbūvi Rīgas centrā starp trīs apakšstacijām, izmantojot beztranšejas metodi, informē uzņēmums. Tādējādi netiek bojāta apkārt esošā infrastruktūra un netiek traucēta satiksme, skaidro kompānija.

Kabeļu līnijas izbūve tika veikta cauri visam Rīgas centram no Satekles ielas, virzoties pa Kurbada un Ģertrūdes ielu uz Sporta ielu. Beztranšejas metode ir komplicētāka, tomēr tā esot arī kompaktāka un ekonomiski izdevīgāka darbiem sarežģītos apvidos, tostarp pilsētvidē, jo pēc tam nav jāatjauno asfalta segums.

Izmantojot beztranšejas metodi, kabeļu trase tika izbūvēta ar speciālu horizontālo pazemes urbšanas tehnoloģiju Ditch Witch. Atšķirībā no parastās tranšejas metodes, kad trase tiek uzrakta ar ekskavatoru, ar jauno tehnoloģiju caurules un kabeļi tika ieguldīti, nebojājot asfaltu, izvelkot tos starp kabeļu akām attālumos no 200 m līdz 500 m. Ditch Witch pazemes komunikāciju ieguldīšana ar horizontāli virzītu urbšanas metodi ir datorizēta sistēma, kuras lietošanai LEC darbinieki ir izgājuši speciālu apmācības kursu, kas ļauj vadīt tehniku. Tā ļauj urbt 15 m dziļumā, 0,5-1 m diametrā un līdz 500 m garumā. Turklāt tā vienlaicīgi gan urbj, gan iegulda cauruli, kā arī ļauj strādāt apvidos, kuros parasti piekļūšana ir apgrūtināta, tai skaitā zem upes un purva tuvumā.

Līgums ar a/s Augstsprieguma tīkls paredzēja divu 110kV augstsprieguma kabeļu līniju un divu jaunu optisko sakaru līniju izbūvi starp trīs apakšstacijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses