Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

"Rent In Riga": rudenī komercplatību nomas maksa nav būtiski mainījusies

Rudenī komercplatību nomas segmentā vidējā nomas maksa, salīdzinot ar vasaru, nav būtiski samazinājusies, secina īres un nomas operators Rent In Riga un norāda, ka tas liecina par tirgus stabilizāciju.

Šoruden vislielākā aktivitāte, pēc kompānijas novērojumiem, bijusi tirdzniecības telpu segmentā, kur vidējā nomas maksa tirdzniecības platībām ar labu gājēju plūsmu bija 14 eiro par kvadrātmetru, kas ir par eiro mazāk nekā vasarā un uz pusi mazāk nekā pirms gada. Augstākā nomas maksa, pēc uzņēmuma datiem, bijusi tirdzniecības telpām K.Barona, Tērbatas, Audēju, Vaļņu un Merķeļa ielās.

"Diemžēl tirdzniecības telpu krējums Vecrīgā un Rīgas centrā par pieņemamāko cenu šobrīd ir gandrīz nosmelts. Jau tagad ir ļoti liela nomnieku interese par plānotajiem projektiem ielās ar labu gājēju plūsmu," norāda Rent In Riga speciālists Jānis Lipša.

Uzņēmuma dati arī rāda, ka rudenī Rīgas biroju telpu piedāvājums būtiski nepalielinājās, vidējai nomas maksai saglabājoties vasaras līmenī. A klases biroju telpu vidējā nomas maksa par kvadrātmetru bija astoņi eiro, B klases – seši eiro, kas ir par 40 % mazāk, nekā pērnajā rudenī.

Septembrī, oktobrī un novembrī jaunajos projektos brīvo biroja telpu bija diezgan daudz, ko ietekmējis ne tikai pieprasījuma trūkums, attīstītāju pieļautās kļūdas vai pārāk augstā nomas maksa, bet arī psiholoģiskie iemesli. Daļa jauno biroju ēku stāvot pustukšas, kas nomniekus atbaida, jo cilvēki nevēlas strādāt neapdzīvotās mājās, saka J.Lipša.

Tāpat kā iepriekšējās sezonās, noliktavu un ražošanas telpu segmentā saglabājās zema aktivitāte, ko ietekmējis mazumtirdzniecības apjoma kritums. Vidējā noliktavu nomas maksa rudenī salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu ir samazinājusies par 17 % un bija 2,5 eiro par kvadrātmetru mēnesī.

Pilns apskats šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses