Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

"Rent In Riga": ziemā īres maksai Rīgā rekordzems līmenis

Ziemas sezonā īres maksa Rīgā sasniegusi rekordzemu līmeni, liecina Rent In Riga apskats. Februārī īres maksa sasniegusi divu gadu laikā zemāko līmeni – četrus latus par kvadrātmetru. Pirms gada šāda tipa dzīvokļu īre bija seši lati par kvadrātmetru, teikt apskatā. Pērn divistabu dzīvokļi bija pieejami par 200–400 latiem, bet šoziem - par 150–250 latiem. Kvalitatīvo dzīvokļu segmentā gan īres maksa saglabājās 2009.gada rudens līmenī.

Uzņēmums vērtē, ka turpmāks cenu kritums nav gaidāms, jo mājokļu īres darījumu skaits pieaug. Vismaz par to liecina Rent In Riga tirgus aktivitātes indekss. Gada laikā mājokļu īres darījumu skaits pieaudzis par vairāk nekā 60%, pieprasījums audzis par teju 31%, bet piedāvājums - par 16%. Tiesa, atsevišķos mājokļu īres sektoros vai jaunajās daudzdzīvokļu mājās iespējama neliela īres maksas palielināšanās.

Tāpat kā iepriekšējās sezonās, arī ziemā vislielākā rosība bija jauno projektu dzīvokļu īres tirgū, vidējā īres maksa turpināja samazināties. Pēc uzņēmuma datiem, jauno mājokļu izīrētāji vairs īpaši neielaižas diskusijās par īres maksas samazināšanu.

Sērijveida dzīvokļiem ziemā samazinājās gan piedāvājums, gan pieprasījums, turpināja kristies arī īres maksa dažādu platību dzīvokļiem.

Pilns apskats šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses