Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Šīns: piešķirot uzturēšanās atļaujas ārzemniekiem, varētu iegūt trešdaļu ekonomikai nepieciešamo līdzekļu

Piešķirot uzturēšanās atļaujas ārzemniekiem, kuri veikuši ieguldījumus Latvijā, varētu iegūt trešo daļu valsts ekonomikai nepieciešamo līdzekļu, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" sacīja nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns.

Viņš klāstīja, ka kopumā Latvijai ekonomikas aktivitātes atjaunošanai nepieciešami 15-20 miljardi eiro (10,5-14 miljardi latu).

"No uzturēšanās atļauju tirdzniecības kaut kādā pārskatāmā periodā varētu dabūt apmēram trešdaļu nepieciešamās naudas," minēja Šīns, uzsverot, ka potenciālo investoru vidū ir interese par uzturēšanās atļauju iegūšanu Latvijā. Viņš arī piebilda, ka tiešo investīciju piesaistīšana, kas nav tikai uzturēšanās atļauju piešķiršana, jāaplūko plašākā kontekstā - tā varētu būt līdzvērtīga eksporta un tūrisma nozarei, kas tiek plaši apspriesta.

Daži deputāti Saeimā gan apšauba, ka tiešās ārvalstu investīcijas varētu Latvijai dot labumu, piebilda "Latio" valdes priekšsēdētājs un norādīja, ka piedalījies dažādās Saeimas komisiju deputātu diskusijās par uzturēšanās atļauju piešķiršanu un pārliecinājies, ka politiķiem nav uztveres, kā valstij rodas nauda un nodokļi.

"Es ļoti gribētu paklausīties, vai mūsu deputātu kungiem un dāmām ir plāns, kā mēs pārskatāmā laikā atdosim tos septiņus miljardus eiro, ko pašlaik esam aizņēmušies. Mans secinājums ir tāds, ka deputāti par šīm lietām vienkārši cenšas nedomāt," teica Šīns, paužot, ka deputāti domā tikai par savu elektorātu, taču patlaban ir jādomā par ko citu. "Politiķiem jākļūst par Žannām D'Arkām, upurējot sevi, lai mūsu tauta saglabātu savu valsti un nacionālo identitāti," viņš pastāstīja.

"Piedāvāt uzturēšanās atļaujas cilvēkiem, kuri šeit tiešām varētu ieguldīt savu naudu un atjaunot Latvijas ekonomiku, lai valsts no mīnusiem beidzot tiktu pie plusiem, būtu mazākais ļaunums, taču deputāti šīs lietas vai nu nesaprot, vai arī negrib saprast," turpināja Šīns. Savukārt vērtējot kritiku par to, ka Latvijā varētu ienākt Austrumu investori ar dīvainu kapitāla izcelsmi, viņš sacīja, ka neviens neapgalvo, ka tiešo ārvalstu investīciju piesaiste Latvijas tautsaimniecībai atvieglos Drošības policijas vai Pilsonības un imigrācijas dienesta darbu - tieši otrādi, tas šo dienestu darbu sarežģīs.

Jau vēstīts, ka iespējamie grozījumi Imigrācijas likumā saistībā ar termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanas iespēju paplašināšanu ārvalstu investoriem jau ilgstoši raisījuši asas debates un patlaban tiek vērtēti arī parlamentā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses