Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Grieķi izņem naudu no bankām un veido pārtikas uzkrājumus

Grieķijas iedzīvotāji turpina izņemt naudu no saviem banku kontiem un sākuši veidot pārtikas uzkrājumus, baidoties no tā, ka pēc nedēļas nogalē paredzētajām vēlēšanām valstij nāksies pamest eirozonu, atsaucoties uz Reuters, ziņo Db.lv.

Grieķijas lielākās bankas norāda, ka ik dienu no tām tiek izņemti aptuveni 800 miljoni eiro, bet tirgotāji novērojuši pieaugušu pieprasījumu pēc konserviem un citiem ilgi uzglabājamiem pārtikas produktiem.

Saskaņā ar pēdējām publicētajām sabiedriskās domas aptaujām, Jauno demokrātu partija, kura atbalsta starptautisko palīdzības programmu, bauda aptuveni tādu pašu atbalstu kā kreiso radikāļu kustība Syriza, kas vēlas atcelt vienošanos par aizdevumu.

Bažas par Grieķijas finansiālu sabrukumu pēdējos divos gados ievērojami patukšojušas valsts bankas. Grieķijas centrālās bankas apkopotie dati liecina, ka aizvadītā gada laikā valsts banku depozīti samazinājušies par 17% un šā gada aprīlī veidojuši 165,9 miljardus eiro, vēsta Reuters.

Savukārt Grieķijas mazumtirgotāji vēsta, ka pamatīgi krities pieprasījums pēc nepārtikas precēm. «Cilvēki ir pārbijušies par iespēju, ka nāksies atgriezties pie drahmas un ir pārliecināti, ka skapji ir jāpiepilda ar pārtikas produktiem,» norādīja ESEE mazumtirgotāju federācijas vadītājs Vasilis Korkidis.

Tikmēr kļuvis zināms, ka Grieķijai naudas, lai izmaksātu algas un pensijas, pietiks tikai līdz 20. jūnijam, vēstīja laikraksts Kathimerini. Iepriekš izskanējuši brīdinājumi, ka varētu tikt apturēti starptautiskās finanšu palīdzības maksājumi, ja Grieķija izlems nepieturēties pie reformām.

Neskaidrība par Grieķijas nākotni raisījusi bažas Eiropā, ka Atēnām nāksies pamest eirozonu, kas savukārt monetārajā savienībā izraisīs jaunus satricinājumus. Eiropas līderi norāda, ka Grieķijai nepieciešama vēlme veikt reformas un atjaunot uzticamību, lai paliktu par eirozonas dalībvalsti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses