Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Zviedri pārceļas uz citām valstīm līdzi uzņēmumiem

2011. gadā no Zviedrijas izceļojis rekordliels emigrantu skaits - aptuveni 51 200 zviedru devušies uz citām, galvenokārt kaimiņvalstīm, taču populārākas paliek tādas zemes kā Ķīna, raksta TheLocal.se.

"Tas ir saistīts ar Zviedrijas uzņēmumiem, kas pārcēluši ražošanu uz citām valstīm, un zviedri tiem seko," stāsta statistikas biroja pārstāve Lēna Bernhardza. Viņa par piemēru min zvanu centrus, kuriem pārceļoties, zviedri dodas līdzi, jo tajos ir nepieciešami zviedru valodas zinātāji.

2011. gada emigrācijas apjomi ir lielākie, kādus Zviedrija jebkad pieredzējusi un pārspēj pat 1887. gadā piedzīvoto masveida izceļošanu uz Ameriku.

Arvien populārāks zviedru galamērķis esot Ķīna, uz kuru pērn no Zviedrijas pārcēlušies 1787 cilvēki. Tas ir piecas reizes vairāk, kā, piemēram, 2000. gadā. Tomēr vispopulārākie galamērķi bijušas ziemeļu kaimiņvalstis - Norvēģija, Somija, Lielbritānija, kā arī ASV.

2011. gadā auguši arī imigrācijas rādītāji - Zviedrijā ieradušies 96 467 cilvēki, no kuriem lielākā daļa nāk no Polijas, Irākas un Afganistānas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses